lauantai 14. marraskuuta 2015

Vihdoinkin valkoinen joukukuusi

Meille hankitaan jouluisin oikea kuusi, mutta pari vuotta olen haaveillut valkoisesta tekokuusesta. Nämähän eivät sulje toisiaan pois, kun tilaa kerran on, joten rohkaistuin kantamaan Anttilasta kotiin 150-senttisen valkean kuusen laatikon.

Ennakkoon mietityttänyt kasaus ei ollutkaan mikään iso operaatio ainakaan tässä kuusessa. Jalan päälle laitettiin kolme runko-osaa, oksat taiteltiin oikeisiiin asentoihin ja valmista tuli. Sisimmät oksat taitoin taaksepäin peittämään metalliset kiinnitysmekanismit. Kuusi on mielestäni tarpeeksi tuuhea ja oikean mallinen. Hajuyliherkkänä pelkäsin etukäteen pahaa, muovista hajua, mutta kuusi oli onneksi hajuton. Viimeisestä kuvasta näkee kuusen todellisen, kylmänvalkoisen värin. 

Oksille laitoin valkojohtoiset valot, ja sitten nuorimmainen pääsi odottamaansa hommaan ja laitteli harkitusti oksille kahdenkokoisia turkoosin- ja vihreänsävyisiä palloja. Latvaan kiinnitin vielä hopeisen tähden, kun pieni koristelija ei ihan latvaan asti yltänyt. 

Koko perheen mielestä kuusesta tuli kaunis, ja se sopii vihreän rukin vierelle. Kun tämä ei tullut olohuoneeseen, ei tuntunut liian aikaiseltakaan laittaa sitä esille. Oikea kuusi kun pääse paraatipaikalle vasta jouluviikolla. Nyt kuusta on ihasteltu pari päivää. Koska oksat hieman hohtelevat, se on kaunis silloinkin, kun valot eivät ole päällä. 8 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Hyvin sopii turkoosit ja vihreät pallot. Tuollainen olisi tosi kiva meilläkin kakkoskuusena. Olen monta kertaa haaveillut, että kuusia voisi olla useampi, kun meilläkin on tilaa. Nyt alkoi houkuttelemaan valkoinen kuusi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Oikeasti vielä ehkä idyllisempi kuin padilla räpsimissäni kuvissa :)

   Poista
 2. Kerrassaan kaunis kuusi :) meillä on vain pieni valkoinen pöytäkuusi joka tulee tytön huoneeseen. Poikien huoneeseen tulee 150 cm kuusi mutta se on vihreä. Itsekin huoneisiin laitan pian joulukuuset ja sitten lähempänä jouluaattoa olohuoneeseenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihanaa laittaa tällaisia etukäteiskuusia. Oikean kuusen voi kuitenkin laittaa vasta niin lähellä aattoa

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hyvin sanottu :) Unelmainen todellakin. Värisävy on mieluinen vitivalkoinen, ja kuusi kimaltelee kuin pakkaslumi <3

   Poista
 4. Onpa kaunis juurikin noin valkoisena <3 Lapset olivat varmasti ihastuksissaan :) Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisena kuusi tuntuu ihan erilaiselta kuin vihreänä :) Meillä on koko perhe pitänyt tästä kuusesta ja vihreänsävyisistä palloista. Mukavaa, kun voi laittaa ihan erityylistä koristelua kuin oikeaan kuuseen tulee. Iloista sunnuntaita <3

   Poista