lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulukuun ensimmäinen, kalenterit aukeavat

Joulukuu on tullut! Joulu on jo ovella! Kalenterin ensimmäinen luukku avautuu. Tilasin jo hyvän aikaa sitten Hyvän tuulen puodista itselleni punaisen talokalenterin.

Yleltä näkyy tänä vuonna Maukan ja Väylän ensimmäinen joulu. Siinä oli kauniit lumiset maisemat, mutta muu joulun lumous siitä mielestäni puuttui. Tuli ikävä Pirpana-tonttua Porokuiskaajan arvoituksessa ja Jäätävässä seikkailussa sekä tietenkin ylittämätöntä Tonttu Toljanteria. Vanhoja joulukalenterijaksoja voi muuten katsoa Areenan Elävän arkiston joulukalenterit -sivulta.

Ylen lasten joulukalenterin sijaan voisin seurata Aikuisen naisen joulukalenteria, joka on Ylen mukaan "komedia aikuisen naisen mielen, sielun ja kehon tilasta joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon". Se sijoittuu joulukaupunki Turkuun, ja mukana ovat muun muassa Mari Perankoski ja Pirkko Mannola.

Ensimmäinen jakso Aikuisen naisen joulukalenterista teki vaikutuksen tunnelmallaan, ja ellei siinä lähdetä jouluhöperö nainen laittelee pakkomielteisen kärttyisänä joulua -asetelmaan, se voi olla kiinnostava. (Hassua, miten tuollainen stereotypia on edelleen olemassa, vaikka blogeja ja tuttuja ihmisiä seuratessa joulua fiilistellään leppoisasti ja nautiskellen.)

Vielä 23 luukkua ja ollaan jouluaatossa! 



8 kommenttia:

  1. Ihana kalenteri♥ Olipa mukava kun tämä joulukuu lopulta alkoi, innolla onkin jo odotettu ja pikkuhiljaa joulufiiliskin heräilee:) Tuota aikuisen naisen joulukalenteria pitääkin muistaa katsoa:)Ihanaa alkanutta joulukuuta ja mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kalenteri on kyllä kaunis! ❤️ Kuvakalenterit ovat minusta parhaita.
      Samoin, mukavaa joulukuun ensimmästä viikonloppua!

      Poista
  2. Ihana kalenteri. Meillä on tänä vuonna parikin erilaista kalenteria ja sitten toki netti on pullollaan erilaisia joulukalentereita. Paljon seurattavaa siis :) Mukavaa joulukuuta ja joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvakalenterin valinta on tarkkaa puuhaa. Tämä on kyllä ihana!
      Tunnelmallista endimmäistä adventtia! ✨🕯

      Poista
  3. Kiva kalenteri, lapsena oli kuvakalentereita, joissa oli "kiillettä" eli olisiko se nykyään "glitteriä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiva ja aika isokokoinen. Ajattelin säästää tuon kannen koristeeksi myöhemmillekin vuosille, kun on niin idyllinen kuva. Hieman glitteriä tästä löytyy, mikä on aina kuvakalenterin täkeä edellytys. ✨😀

      Poista
  4. Voi että miten ihana joulukalenteri!😍😍
    Mistä olet ostanut?
    Aikuisen naisen joulukalenteria en ole vielä ehtinyt katsomaan.
    Jospa tänään ehtisi.
    Hyvää itsenäisyyspäivää!🇫🇮💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kalenteri on tilattu verkosta, Hyvän tuulen puodista. Anj on ihan hauska! 😄
      Hyvää toisen adventin viikonloppua! 🕯🕯

      Poista