sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Täydellinen joulu - suomalainen jouluelokuva

Lokakuun 25. päivä saa esi-iltansa suomalainen jouluelokuva Täydellinen joulu, jonka on ohjannut Taru Mäkelä. Se on komedia suurperhejoulusta: puolisoista, existä, suhteista, perheistä, perinteistä ja niiden rikkomisesta.

Katsoin elokuvan trailerin, ja näytteiljävalinnat näyttävät osuvilta: on Pirkko Mannola anoppina, Antti Luusuaniemi ja Elina Leeve pääosan esittäjinä, on Mikko Leppilampi, Maria Ylipää, Kari Ketonen ja niin edelleen. Mietin, että tässä elokuvassa vaikuttaisi  tavoitetun sitä jotain, mitä hyvissä ruotsalaisissa ja amerikkalaisissa joulukomedioissa on. Syykin selvisi: elokuva pohjautuu ruotsalaiseen Tomten är far till alla barnen - elokuvaan.

Mutta varoituksen sana: niin kuin lähes aina, trailerissa on kerrottu koko juoni, ja tuntuu, että mitäpä sitä suotta enää katsomaan, kun tietää, mitä tuleman pitää. Sama ongelma vaivaa ylipäätään trailerin tekijöitä: kerrotaan ihan liikaa. Jos siis haluat säilyttää juonenkäänteiden tuoreuden, älä katso traileria äläkä lue Finnkinon kuvausta elokuvasta!

Jos nyt kaikesta huolimatta haluat katsoa trailerin, se löytyy tästä.


4 kommenttia:

 1. Tuo voi olla ihan hauska, mutta kun minä en jaksa yhtään katsoa Mannolaa:)

  Me katsomme melkein joka joulu Eräs joulutarina eli Une conte noel, jossa pääosassa C Deneuve mm. Tässä lisätietoa: https://kavi.fi/fi/elokuva/1456066-eras-joulutarina Edellisvuonna tosin katsoimme nuorten kanssa Mamma Mian.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs joulutarina vaikuttaa kiinnostavalta! Ostamme bluraynä paljon jouluelokuvia, mutta tuo ei jostain syystä ole tullut vastaan. Pitääpä tarkkailla, jos sattuu näkymään tv:stä tai bluraynä. 😀

   Mamma mia on ihana, sekä ensimmäinen että uusi Here we go again. ❤️

   Poista
 2. Näin tästä trailerin taannoin kun kävin katsomassa Downton Abbeyn. Kuulostaa ihan hauskalta elokuvalta, mutta en tiedä, kuinka jouluinen se lopulta on. Ehkäpä käyn katsomassa joka tapauksessa ja kannattamassa kotimaista elokuvatuotantoa samalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisihän sitä kannattaa kotimaisuutta. 👍
   Itselläni on suomalaisten elokuvien katsomisessa se ongelma, etten tahdo saada puheesta selvää. Musiikki ja efektit sitten taas liiankin isolla.

   Mutta kyllä tämä tosiaan pitää käydä katsomassa, vaikkei tämä perinteinen jouluelokuva olekaan. 😀

   Poista