keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Joulun 2021 koristelusta ja väreistä

Viimeksi aiheena oli joulun 2021 yleiset teemat. Tässä postauksessa katsastellaan vähän joulun 2021 koristelua ja värejä.

Yksi joulukoristelun suuntaus on rustiikkisuus. Perinteisten luonnon ainesten, kuten köynnösten, kranssien, puun, havujen  ja käpyjen oheen nousee tämä vuonna kokonaisten tuoreiden tai kuivattujen hedelmien, valkoisten läpikuultavien simpukankuorien (capiz shells), magnolianoksien, hileisten hibiskusten, trooppisten lehtien ja mehikasvien käyttö koristelussa. Näihin voi yhdistää lasikoristeita ja pehmeänsävyisiä välkkyviä valoja taikka näyttävämpiä metallinsävyisiä koristeita, kuten mattakultaa. Rustiikkisuuteen yhdistetään siis tänä vuonna jokin twist.

Talven ihmemaa -teemaisessa koristelussa yhdistellään vaalean ja metallisen purppuraa, lumista valkeaa, kimaltavaa hopeaa, hileisiä lumihiutaleita ja lumipeitteisiä havuja. Tämän vuoden iso trendi on yhdistää erisävyisiä valkoisia koristeita toisiinsa. Joulupöydässä lumivalkeaan ja huurteiseen hopeaan yhdistetään kirkasta lasia. Leikkisyyttä tähän teemaan saa lisäämällä rutkasti tonttuja.

Joulun 2021 värimaailma tarjoaa monia variaatioita. Klassista värimaailmaa edustavat hillityt, luonnolliset sävyt ja lämpimät ruskean sävyt. Hopea tulee olemaan tänä vuonna keskiössä, mutta hopean viileyteen yhdistetään kultaa tai kuparia tuomaan lämpöä ja syvyyttä. Vihreä väri, erityisesti syvät sävyt, tulevat olemaan tänä jouluna supersuosittuja. Harmaan ja sinisen sävyt ovat myös vuoden hittivärejä. Vaikka perinteinen punainenkin jouluun aina sopii, rinnalle tulevat punaisen herkulliset vivahteet.

Elegantissa koristelussa suositaan kiiltäviä marjasävyjä sekä luumun ja rypäleen punaista yhdistettynä tummanvihreään, kermanväriin ja kultaisiin yksityiskohtiin. Kultaisia korostuksia käytetään myös tummien, tunnelmallisten värien, kuten tumman sinisen ja purppuran kanssa. Pelkistettyyn musta-valkoiseen sisustukseen taas voi tuoda pirteyttä millä tahansa tehostevärillä. 

Epäperinteiset värit hehkuvat tänä jouluna eloisista jalokivisävyistä kirkkaaseen pastellipinkkiin, -persikkaan ja -keltaiseen, joihin yhdistetään metallisia elementtejä. Rohkeat, säihkyvät värit yhdistetään jääpuikkoihin, tupsuihin ja korvakorun tapaisiin riippuviin jalokiviin. Kirkkaat ja hauskat värit tuovat leikkisyyttä esimerkiksi pehmeänsävyisissä huurteisissa lasipalloissa, jotka näyttävät purkkapalloilta.

Tämän vuoden yksi erikoisuus on yhdistellä koristelussa saman värin eri sävyjä, jopa koko huoneeseen. Kuusen voi koristella esimerkiksi sinivihrein, vedensinisin ja lasuurinsinisin koristein. Joulukotiin voi tuoda yllättävyyttä sillä, että eri huoneet edustavat eri tyylejä: yksi voi olla tyylikkäin neutraalein sävyin ja metallisin yksityiskohdin koristeltu, toinen taas kirkkain, eloisin retrovärein sävytetty. 

Tänä vuonna voi yllättää rohkeilla väreillä, muodoilla ja tekstuureilla, kuten valtavalla punaisella rusetilla portaikossa, peilin edessä roikkuvilla lasi- ja metallikoristeilla sekä epäsymmetrisellä tai harvalla tekokuusella. Koristelun yksityiskohdissa voi näkyä historiallisia viittauksia ja art decoa. Joulukodissa saattavat tepastella värikkäät riikinkukot ja paljettikoristellut peurat. 

Trendiasiantuntijoiden vinkkejä on mielenkiintoista lukea ja halutessaan napata jokin niistä takataskuun. Oli hauska huomata, että jotain ajankohtaista omastakin joulukodista sattumalta löytyy, kuten paljettipeura ja riippuvia ”jalokivikoristeita”. Purppura sekä luumu ovat olleet joulun lempivärejäni pitkään ja tulevat olemaan tämän sesongin jälkeenkin. Vihreät talvimatotkin hankin viime vuonna. On joulukoristelu sitten perinteinen, nykyaikainen tai niiden sekoitus, tärkeintä on, että omassa joulukodissa voi rentoutua ja nauttia joulun tunnelmasta.    

Lähteet ja kuvat: 

https://www.gathered.how/arts-crafts/christmas-trendshttps://

www.thursd.com/articles/these-are-the-top-christmas-decorating-trends-for-2021

https://floristsreview.com/christmas-trends-2021/ 

https://trendesignbook.com/blog/trends/christmas-trends

https://www.housebeautiful.com/uk/decorate/looks/a28906348/john-lewis-christmas-decorations/

https://www.veranda.com/decorating-ideas/g1605/christmas-decoration-ideas/ (omenakuva)

2 kommenttia:

  1. Hauskan näköisiä kuvia! Minulle on käynyt niin, että olen jostain 90-luvun alusta saakka kerännyt joulukoristeita joka vuosi ja suurimpina aarteina tietysti isovanhempien tai vanhempien perityt koristeet. Mutta hassuina löytöinä myös venäläiset utopistiset joulukoristeet! No, jossain vaiheessa kaikki meni tietysti niin överiksi, että kun olin ripotellut kaikki kotiimme, en jaksanut kuukausiin ottaa niitä pois! Tuli joulustressi koristeiden paljoudesta. :D Viime vuonna otin vain vähän esille ja luulen toimivani samoin tänä vuonna.

    VastaaPoista
  2. Niinhän se on, että koristeiden laityo on hauskempaa kuin niiden pois ottaminen. 😆 Olisipa hauska nähdä venäläiset utopistiset koristeesi. Käynpä katsomassa joulupostauksiasi, jos olet niitä jonain vuonna esitellyt.

    Nuorimmaisen kanssa levittelemme innokkaasti koristeita, mutta saa nähdä, iskeekö meillekin jonain vuonna joulukoristeähky. 😁

    VastaaPoista