maanantai 20. syyskuuta 2021

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta, osa 6: Ninni Poijärvi

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta -projekti

Miksi? Havahduin huomaamaan, että valtaosa lauluista Spotifyn joulusoittolistallani on mieslaulajien esittämiä. Tutkailtuani ilmiötä löysin Helleka Tallgrenin maisteritutkimuksen (Nuorten, valkoisten ja hoikkien miesten musiikkia, 2017), jonka mukaan suurin osa suomalaisista artisteista on miehiä. Myös tutkituilla radiokanavilla (YLeX ja X3M) eniten pääsevät esille miesartistit. Lähdin siis omalta osaltani korjaamaan tilannetta etsimällä listalleni lisää suomalaisten naisartistien joulubiisejä ja vinkkaamalla niistä.


Laulaja-lauluntekijä Ninni Poijärvi (s. 1974) on tehnyt neljä sooloalbumia ja on mukana Hoedown-yhtyeessä. Hän oli perustamassa Club for five -lauluyhtyettä ja esiintyi siinä vuoteen 2005 saakka. Yhdessä Mika Kuokkasen kanssa hän on julkaissut kolme albumia ja kiertänyt Amerikassa ja Australiassa. Haikeankaunis Joulu-levy (2018) kannattaa kuunnella kokonaan.

Mitä Joilumuistoja kertoo joulusta: ”Ja veljen kanssa katsotaan, kun lumiukko lentää. On joulu taas.”

Laulu on kuultavissa tästä: Joulumuistoja
2 kommenttia:

  1. Lumiukko lentää... Enpä tiennyt kenen tekemä biisi. No nyt tiedän. On meinaan ihana. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihana, ja koko levy on todella tunnelmallinen. Monesta artistista ei tiedä ennestään juuri mitään. No, nyt tiedämme vähän enemmän. 😄

      Poista