lauantai 18. syyskuuta 2021

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta, osa 4: Ida Elina

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta -projekti

Miksi? Havahduin huomaamaan, että valtaosa lauluista Spotifyn joulusoittolistallani on mieslaulajien esittämiä. Tutkailtuani ilmiötä löysin Helleka Tallgrenin maisteritutkimuksen (Nuorten, valkoisten ja hoikkien miesten musiikkia, 2017), jonka mukaan suurin osa suomalaisista artisteista on miehiä. Myös tutkituilla radiokanavilla (YLeX ja X3M) eniten pääsevät esille miesartistit.  Lähdin siis omalta osaltani korjaamaan tilannetta etsimällä listalleni lisää suomalaisten naisartistien joulubiisejä ja vinkkaamalla niistä.


Laulaja-lauluntekijä, pop-kanteletar Ida Elina (s. 1986) on konsertoinut ja tehnyt kanteletta tutuksi ympäri maailmaa. Hänet on palkittu mm. Evento Awards Vuoden Esiintyjä -palkinnolla, radioiden Vuoden Joululevy -palkinnolla ja kansainväisten kantelekilpailujen ammattilaissarjan voittajana. Tänä vuonna hän voitti Vuoden nuori menestyjä -äänestyksen. 

Mitä Kun joulu on kertoo joulusta: ”Hiljaa käy halki öisen maan askeleet enkelin. Joulun rauhaa hän tullessaan kuiskaa mullekin.”

Laulu on kuultavissa tästä: Kun joulu on


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti