sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Lähtölaskenta alkaa...

...100 päivää jouluaattoon!

Tässä vaiheessa tutkailen innokkaasti verkkokauppojen joulua. On tullut tilattua jo joulujuttuja muun muassa Jotexilta. Kaikkea ihanaa on jo jonkin verran saatavilla. Lähempänä joulua tulee niin paljon muita valmistelukiireitä, että tämä aika olisi mielestäni paras aika katsella verkkokauppojen, ja miksei normikauppojenkin, joulutarjontaa.

Amerikkalaisten Shop with me -videoiden perusteella joulu 2019 on siellä jo täysillä jouluosastojen hyllyillä. Voisihan joulutuotteiden esillepanoa Suomessakin ainakin meidän jouluihmisten mielestä aikaistaa. Ne, joita ei vielä innosta, voisivat jättää sen osaston kiertämättä ja otsikon klikkaamatta.

Olen hurahtanut myös amerikkalaisiin ja englantilaisiin Decor with me- ja Christmas House tour -videoihin Youtubessa. Myös espanjalaisia ja tanskalaisia videoita on tullut joitakin katsottua. On mielenkiintoista havaita, miten erilaisia koristeluperinteitä eri maissa on.

Amerikkalaiset koristelut ovat ylitsepursuavan runsaita. Siellä on monta muovikuusta, jopa samassa huoneessa, valtavasti muoviköynnöksiä, lumiukkoja, hassuja koristeita ja jouluisia tekstejä/lauseita tauluissa ja koristetyynyissä. Espanjassa on paljon kirkkaita värejä. Tanskalainen ja suomalainen joulukoristelu muistuttavat jo enemmän toisiaan.

Tässä yksi viime vuoden joulukodin esittelyvidoista Youtubessa.

2 kommenttia:

  1. Minun mielestäni voisi hyvinkin olla enemmän kauppoja, joissa olisi aina joulu. Se olisi turisteille kiva, mutta erityisesti kaikille jouluttajille.

    Lontoosta ostin jo hitusen joulua ja miksi ei. Se aika vuodesta on herttaista pitää aina ajatuksissa.

    Verkkokauppoja on erityisen jännä etsiä, seurata ja jotain tehdä - jotain ostaakin 🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina auki oleva joulukauppa olisi hieno idea! 👍😄
      Joulupukin pajakylässä kävimme pari vuotta sitten heinäkuussa, ja siellä on onneksi joulu ympäri vuoden.

      Poista