lauantai 24. joulukuuta 2022

Joulun kynnyksellä

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus. Herra. Tämä on merkkinä teille. Te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.”  (Luukas 2: 8 - 14)

Jouluevankeliumi kertoo meille suurista tunteista. Enkelit ylistivät Jumalan kunniaa ja kertoivat rauhasta ja rakkaudesta. Paimenet pelästyivät enkeliä, mutta kuultuaan hänen viestinsä lähtivät kiireessä Betlehemin. He löysivät Marian ja Jeesus-lapsen ja kertoivat ihmisille, mitä lapsesta oli sanottu, ja palasivat kiittäen ja ylistäen. Paimenten kertomuksen kuulleet olivat ihmeissään. Maria kätki kaiken tapahtuneen sydämeensä. 

Joulu herättää, ja saa herättää, monenlaisia tunteita. On kiirettä, huolta, pelkoa, mutta kaiken ympärillä ja yllä on suuri ilo, rakkaus ja rauha. 

Siunattua, iloista ja rauhallista joulua! 🌟



5 kommenttia: