sunnuntai 2. elokuuta 2015

Tunnustus

Sain Muorilta sekä Joulumammax2:lta Liebster Award - tunnustukset. Kiitoksia niistä! Tunnustuksen ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytyminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.

 Ideana on:
1. Kiittää sinut nimennyttä bloggaajaa ja laittaa linkki hänen blogiinsa.
2. Vastata sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimetä ja linkata 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksiä 11 uutta kysymystä blogisteille.

Muorin 11 kysymystä ja vastaukseni niihin ovat seuraavat:

1. Joko on talviturkki heitetty? Eipä ole tullut heitettyä, vilukissa kun olen.
2. Oletko jo aloittanut Jouluttamisen tälle vuotta? On joulu jo mielessä käynyt, mutta vielä yritän vähän hillitä, kun kesälomaakin on joitakin päiviä vielä jäljellä. 
3.  Pidätkö syksystä? Syksyssä on aina ollut mielestäni uuden alkamisen tuntu, enemmän kuin uudessavuodessa. Uusi lukuvuosi alkaa ja tulee mieleen uusien koulukirjojen tuoksu.
4. Lempivärisi? Mustahan se varmaan.
5. Lempivärisi jouluna? Viininpunainen.
6.  Kahvi vai tee? Ehdottomasti tuoreista pavuista jauhettu espresso. Teestä en ole yrityksistä huolimatta oppinut pitämään.
7. Pimeä, valo, hämärä vai jotain muuta? Kesällä syntyneenä rakastan auringonpaistetta, vaikka joulun alla kynttilänvalo on tunnelmallisinta.
8. Onko joulu sinulle uskonnollinen juhla? Lasten juhla? Keskitalven juhla? Vai kenties jotain muuta? Vuoden kohokohta ja kaikkien juhla, armon ja hyvyyden juhla.
9. Leffailta vai lenkki? Leffailta vie voiton. Kävelen pitkähkön työmatkan, joten lenkkipolku ei enää kotiutumisen jälkeen vedä.
10. Teetkö käsitöitä, jos teet niin millaisia? En sitten niin minkäänlaisia. Olen toivoton kädentaidoissa.
11. Uskotko joulupukkiin ja jouluntaikaan? Joulupukki on tullut joka vuosi, joten tottahan toki uskon. Joulussa on salaperäistä ja sykähdyttävää taikaa.


Joulumammax2:n kysymykset ja vastaukseni niihin seuraavaksi:

1.Koska aloitat joulun laitoin kotiisi? Joulun laittaminen alkaa siinä lokakuussa, vaikka suunnitelmia alkaa olla jo viimeistään syyskuussa. Aiemmin yritin viivytellä säällisen ajan, mutta viime aikoina olen tajunnut, että joulun aika on joka tapauksessa liian lyhyt himmailemiseen.
2.Joulukuun 1. päivän perinne tai se jokin juttu mikä sinulle kuuluu siihen? Joulukalenterin luukut avataan ja tv:n joulukalenterin seuraaminen alkaa.
3.Kokeiletko uusia ruokia joulupöydässä? Aika perinteisellä kaavalla mennään, jokin alkukeitto tai lisuke voi tulla joululehdistä uutena pöytään.
4.Lahjat kuusen alle vai pukin konttiin? Pukki tuo lahjat.
5.Tekokuusi vai aito? Aina aito kuusi, joka haetaan samalta torimyyjältä. Kuusen tuoksu on niin valloittava ja "meidän kuusen" valitseminen on jännittävää.
6.Joulukuun suosikki päivämäärä ja miksi? Ehkä se kun koulut loppuu ja loma alkaa ja saa heittäytyä kokonaan joulutunnelmiin.
7.Kinkku vai kalkkuna? Itse paistettu kinkku. Mies paistaa sen täysin kypsäksi aatonaattona.
8.Enkelikello vai piparkakkutalo? Enkelikello löytyy vähän modernimpana versiona, jossa on lapsuuden kiiltokuvaenkeleitä pyörimässä. Piparkakkutalokin meille tulee yleensä anopin tekemänä.
9.Suosikki joulun resepti?Voi olla jokin herkun ohje tai suolaisen taikka ihan vaan mikä on mielestäsi hyvä ohje jouluun. Viime vuonna tein alkuruuaksi punajuurikeittoa, johon tuli sinihomejuustoa sekä ruistaikinasta paistettuja tikkuja lisukkeeksi. Ohje löytyi jostain joululehdestä. Se sai kehuja.
10.Tuleeko joulu ilman lunta? Tulee se ilmankin. Joskus kun jouluviikollakaaan ei ole ollut vielä lunta, olen tehnyt pummpilihahtuvista ja langasta lumisadetta lasioviin. Silloin yleensä onkin alkanut sataa oikeaakin lunta.
11.Jouluradio vai joululevyt? Joululevyjä kuunnellaan meillä paljon. Niitä löytyy aikamoinen liuta, ja joka vuosi tulee hankittua jokunen lisää.

Itse haluan antaa tunnustuksen seuraaville blogeille:
1. ovijouluun.blogspot.fi
2. valkoisiahiutaleita.wordpress.com
3. kotoelamaapuronvarresa.blogspot.fi
4. jouluhelinaa.blogspot.fi
5. diydiyblogi.blogspot.fi
6. pikkuinentonttu.blogspot.fi
7. piparis.vuodatus.net
8. santranjoulu.blogspot.fi
9. lumihiutaleitaportailla.blogspot.fi
10. joulukuusen-loisteessa.blogspot.fi
11. joulunajantaikaa.blogspot.fi

Omat kysymykseni tunnustuksen saajille ovat seuraavanlaiset:

1. Saatko perheeltäsi tai ystäviltäsi kommentteja jouluinnostuksestasi? Jos saat, millaisia?
2. Millaisissa jouluun liittyvissä turistikohteissa olet käynyt, Suomessa tai ulkomailla?
3. Tiedätkö jonkin hassun tai erikoisen jouluun liittyvän tavan ulkomailta?
4. Onko sinulla tai perheelläsi jokin hassu tai erikoinen joulutraditio?
5. Tekikö joulupukki koskaan lapsuudessasi virhearviointia eli saitko esimerkiksi liian lapsellisen tai sinulle sopimattoman lahjan? Millaisen?
6. Jos saisit kuunnella loppuelämäsi vain yhtä joululaulua, mikä se olisi?
7. Mikä on inhokkijoululaulusi?
8. Mikä jouluelokuvan hahmo/henkilö haluaisit olla? Miksi?
9. Onko sinulla ja puolisollasi tai sinulla ja muulla perheelläsi erilaisia periaatteita tai tapoja joulunviettoon liittyen? Onko niistä jouduttu kiistelemään?
10. Millaisista kuusenkoristeista pidät eniten? Vaihtuuko kuusenkoristelu vuosittain?
11. Onko sinulla ollut joskus erikoinen/epätyypillinen jouluaatto? Millainen?10 kommenttia:

 1. Oi kiitos tästä! :)
  Toteutan, kun kerkeän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielähän tässä ehtii ennen joulua :D

   Poista
  2. No nyt on kysymyksiin vastattu. ;)

   Poista
 2. Hi, hi hauska enkelikello. :) Meissä on paljon samaa ei onnistu käsityöt eikä teen juonti. Kuusen täytyy olla aito ja syksy tuo minullekkin mieleen aina koulukirjojen uutuuden tuoksun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankin sen viime vuonna Stockmannilta, kun tuli lapsuuden kiiltsikat mieleen :) No, ihan selvästi ollaan sukulaissieluja <3

   Poista
 3. Kiitos tunnustuksesta. Vastaan siihen syksyn aikana:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tunnustuksesta! Ihana idea. Olen palailemassa kesätauolta, vastailen piakkoin. Töissä alkoi jo ekat joulukuvaukset, alkaa päästä kohta tunnelmiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet palannut ja että vastaat kysymyksiini :) Kyllä joulun lähestymisen voi jo aistia :D

   Poista