sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Ihana Knipi

Parinkymmenen vuoden odotukseni päättyi, kun Knipi (Zachris Stierncreutz), Egotripin kitaristi-lauluntekijä, julkaisi tänä syksynä ensimmäisen soololevynsä Katkoviivoja.

Olen kuunnellut nuorempana Egotrippiäkin, mutta toivoin aina, että samettiääninen Knipi laulaisi enemmän. Biisintekijänä Knipi on ilmiömäinen; onhan hän tehnyt Egotripin lisäksi kappaleita muille artisteille, kuten Anna Puun Linnuttoman puun, Jenni Vartiaisen Tunnottoman ja Johanna Kurkelan Suojelijan. Kaikille on varmasti tuttu myös 2000-luvun upeimmaksi kotimaiseksi kappaleeksi valittu Mestaripiirros joko Egotripin tai Anna Puun esittämänä.

Meriittejä miehellä siis riittää, ja kaikki odotukset lunastetaan Katkoviivoja-albumilla, jossa kaikki sanoitukset ja sävellykset ovat taiteilijan omasta kynästä. Kypsää, koskettavaa, kaunista! Kappaleet kuulostavat hienoilta heti ensimmäisellä kuuntelulla mutta vain syvenevät ja avautuvat lisää uudelleen (ja uudelleen ja uudelleen) kuunneltuina.

Sanoitukset ovat nerokkaita, eivätkä niille yhtään häviä hiotut ja hengittävät sävellykset. Tällaista aikuista musiikkia olen odottanut vuosia. Katkoviivoja on ohittanut nyt muutamana viime viikkona kaiken muun musiikin (no, välillä on soinut vähän joulusoittolistakin). Toivottavasti sooloalbumeja on häneltä tiedossa liuta lisää!

Koko albumi on ehjä ja vahva kokonaisuus, mutta tässä pari biisilinkkiä makupalaksi:

Katkoviivoja
Menneestä ajasta
Musta aukko



2 kommenttia:

  1. Rentoa musiikkia Knipiltä, kitarasoundi stemmaa hyvin äänen kanssa ja sanoituskin on mielenkiintoinen :)

    VastaaPoista
  2. Naulan kantaan! Hyvin kuvailtu! 👍😄

    VastaaPoista