lauantai 21. elokuuta 2021

Blogia ja glögiä

Mainitsin viikko sitten löytäneeni kaapin perukoilta pullon luomuglögiä. Ihmettelin, miten tämä alkoholillinen glögi (15t%) onkin niin hyvää, kunnes huomasin, että tämähän on juuri sitä Alkon ruotsalaista luomuglögiä, jota ei enää pariin vuoteen ole ollut tuotannossa. Pullo olikin ollut siis jo useamman vuoden hyvässä tallessa.

Harmi, että näin hyvää glögiä ei enää saa. Alko kuvaili tätä G Luomu Punaviiniglögiä seuraavasti: Runsaanpunainen, tumman marjainen, kirsikkainen, kanelinen, kevyen neilikkainen. Miten herkullisen jouluisia sanoja! 

Pari vuotta olen lorauttanut joulun aikaan Hehkuviiniä Marlin perusglögin mausteeksi, mutta jos jollakulla on suositella jotain yhtä samettisen anteliasta glögimerkkiä kuin tämä ruotsalainen, vinkkejä otetaan mieluusti vastaan.

 



6 kommenttia:

  1. Tykkään itsekin luomusta. En muista juuri tuota glögiä maistaneeni mutta muutamaa muuta ja hyviä olivat,kuten luomu punaviinitkin. Ovat jotenkin pehmeämpiä. Nyt täytyy vaan odotella, että glögisesonki alkaa ja tulevat kauppoihin. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä löytänyt tämän veroista, mutta pitää testailla lisää, ja toivotaan, että tänä vuonna tulee maukkaita uutuuksia. 🫖😄

      Poista
  2. Minullekin tuli tuosta glögin kuvailusta jouluinen mieli. Ihan kuin runo!
    Ryhdyn ottamaan kynttilöitä esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, on kuin runo. 😀
      Nyt tarvitaan kynttilöitä pimeyttä vasten. 🕯

      Poista
  3. Me kyllä tykätään saksalaisesta Glühweinista. Saa ihan Suomen alkosta...

    ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla, jos on samantyyppistä kuin Hehkuviini. 😄🫖

      Poista