perjantai 7. tammikuuta 2022

Uuden vuoden kukka

Amaryllis Gervase kukkii. Olin unohtanut sen kaakeliuunin nurkkaan, ja yhtäkkiä huomasin, että kaksi kukkaa on jo auki ja kaksi nuppua tulossa. Väri on jännän persikkainen. Pitääpä vastaisuudessakin hankkia erikoisen värisiä sipuleita viime tipassa, niin saa tammikuun alkuunkin kukkaloistoa.

Joulu meni ihanasti ja raukeasti. Maanantaina palaillaan työn ja koulun pariin. Kuusi ripistelee neulasiaan ja pudottelee pallojaan. Haikeana mutta tyytyväisenä on joulusta pikku hiljaa päästettävä irti. Mutta ”...jotain säilyy/ pysyy/ säteilee/ ensi jouluun/ joulusta jouluun.” (Maaria Leinonen)

Toivotan kukoistavaa, onnellista, siunattua alkanutta vuotta!

8 kommenttia:

 1. Onpa kukalla ihastuttava väri!
  Oikein hyvää uutta vuotta 2022!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ✨

   Ei ehkä ihan vastannut etiketin väriä. Se oli pinkimpi. Sopii hyvin valon lisääntymiseen tällainen raikas väri. 😀

   Poista
  2. Joululainen, mistä tuon värisiä saa? Haluaisin tätä hempeää oranssia ja myös vaaleanpunaista? Kaunis hän on♥

   ♥♥

   Poista
  3. Ostin tämän marraskuussa Hankkijalta sipulina. Postasin silloin kuvan siitä paketista, jossa väri oli kyllä aika erilainen. Tämä on kyllä suloinen ja erikoinen väri. ❤️

   Poista
  4. Niin ja nimihän oli Amaryllis Gervase, vaikka blogissasi kirjoitin vähän Gervantes. Hankkijalla on kyllä mainos tästä, mutta myymäläsaatavuus on nollaa muualla paitsi Keminmaalla. Toivottavasti jostain löytyy. Tosiaan tuo väri on paketissa pinkki, ja meille kasvoi tuollainen persikan värinen. 😄

   Poista
  5. Oi, kiitos♥ Kyllä tämä persikkakin on kaunis♥

   Poista
 2. Minulla on myös viimeisenä joulun kaunottarena juuri avautunut vaaleanpunainen amaryllis. Siinä oli kaksi vartta ja tässä toisessa peräti kuusi kukkanuppua, joista avautui neljä kukkaa, kaksi jäi nuppuasteelle. Kuvaan sen tänään ja laitan kuvan seuraavaan kirjoitukseeni, jos ehdin vaikka huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpä katsomassa. 😀

   Joulun aikaan sitä kaipaa valkoisia ja punaisia amarylliksia, mutta muina aikoina toisenlaiset värit piristävät. 🌺

   Poista