sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Joulutrendit koristelussa vuonna 2022

Jennifer Davenport esittelee tällä videollaan (klik) joulun 2022 koristelutrendejä. Referoin ne tähän alle sekä lisäsin linkkejä ja kuvia vastaaviin koristeisiin suomalaisissa ja meille tutuissa länsinaapurin verkkokaupoissa (linkit verkkosivuille punaisella).

Tänä vuonna koristeluissa suositaan paperikoristeita. Muun muassa Piironki-verkkokaupasta (klik) löytyy monen sävyisiä kennopaperikoristeita. Näppäräsormiset voivat tehdä näitä itsekin. Toinen joulukoristelussa suosittu materiaali on sametti. Sitä käytetään tänä vuonna tekstiilien lisäksi kuusen koristelussa. Myös havuköynnökseen voi lisätä samettirusetin, johon jätetään pitkät nauhat. Upeita  kuusenkoristeita, niin samettisia kuin muitakin, löytyy Hyvän tuulen puodista, josta itsekin olen usein tilannut koristeita. 
Koristeissa käytetään tänä vuonna myös kirkkaita värejä ja väriyhdistelmiä, jotka sopivat iloiseen koristeluun ja esimerkiksi lasten kuuseen. Tämä trendi taitaa koskea lähinnä Amerikkaa, koska Suomen verkkokauppatarjonta oli pääsääntöisesti väritykseltään hyvin maanläheistä. Hyvän tuulen puodissa ja Puutarhurinmaja-verkkokaupassa  oli jotain värikkäitäkin koristeita.


Elloksella on tähän kategoriaan eloisanvärisiä vintage-henkisiä kuusenkoristeita:Neljäs trendi on pehmeät sinisen sävyt yhdistettynä kultaan. Kodin1:stä löytyi jopa sininen tekokuusi.


Sinisiä koristeita voi löytyä yllättävistäkin verkkokaupoista, kuten 
Kalkkimaalikaupasta.


Suomeen ei ainakaan vielä ole rantautunut hajustettujen joulupapereiden trendi. Sellaisia on kuitenkin männyntuoksuisina olemassa jo maailmalla..

Kuudes trendi on koristella salvian ja kullan yhdistelmällä, joka näyttää vaikuttavalta syvänvihreässä kuusessa. Edullinen, iso pakkaus vihreä-kultaisia koristeita on tarjolla Powerissa.


Ellokselta saa salviansävyisen tuplapakkauksen paperikoristeita tarjoushintaan.


Seitsemäs trendi on asetella havuköynnös epäsymmetrisesti. Amerikassahan näitä sijoitetaan takan reunalle, mutta sama idea sopii oven karmin ylle tai hyllyn reunalle.Kahdeksas trendi tänä vuonna on neutraali, luonnonmukainen tunnelma. Koristeet voivat olla esimerkiksi puuta tai niissä voi olla betonimainen pintarakenne. Jouluiset talokylät ovat tänä vuonna yksivärisiä. Keraamisia tuikkutaloja voi  hankkia esimerkiksi Sisustuslaventelin sivuilta. 


Jotexilla on tarjouksessa puupintaisen näköinen seimiasetelma. 


Ikeassa yksinkertaisena puukoristeena löytyy esimerkiksi tämä veikeä vuohi:


Yhdeksäs koristelutendi on modernit skandinaavistyyliset kuusifiguurit. Viime vuonna näitä oli tarjolla paljon, varsinkin ruotsalaisissa verkkokaupoissa. Tänä vuonna trendi on mennyt täällä jo vähän ohi. Amerikkaan nämä skandinaaviset koristelut ovat tulleet vähän jälkijunassa, kuten ”nenätontutkin”, joita meillä on ollut jo vuosia. Jotexissa joitakin kuusifiguureja on vielä jäljellä. Kymmenes vuoden trendi on messinkikellot. Joistakin nettikaupoista näitä voi Suomessakin tilata, esimerkiksi Puutarhurin Majasta


Monenlaisia kelloja löytyy myös viehättävästä Sarustiikka-verkkokaupasta
 josta muuten löytyy myös hienoja mattavalkoisia talolyhtyjä, paperitähtiä ja monenlaista muuta ihanaa.Toivottavasti sait inspiraatiota tulevaan (tai jo alkaneeseen) joulukoristeluun!

12 kommenttia:

 1. Kivoja koristeita. Minua puhuttelivat ehkä eniten nuo hyvin kauniit samettipallot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sametti on ihanan ylellinen ja samaan aikaan kotoisa materiaali.😀 Meillä on ollut pari vuotta viininpunaisia samettipäällysteisiä palloja. Joitakin muitakin juttuja noista löytyy. Salainen jouluystävä -lahjavaihdosta sain ihanan vanhan koristeen, jossa on messinkikelloja. 🛎 Paperitähtiä anoppi teki muutama vuosi sitten ikkunoihin. ⭐️

   Poista
 2. Ihanan mielenkiintoinen postaus! Vaikka en trendejä seuraakaan, pidän näistä kaikista.(No hajustettuja joulupapereita tuskin hankkisin. :))
  Kiitos myös linkeistä! Osa (verkko)kaupoista oli tuttuja, mutta osa uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! 😄 Hajustetut joulupaperit menevät minullakin vähän yli. En tahdo vanhemmiten kestää edes tuoksuvia kynttilöitä. Tarjontaa tutkaillessani löysin itsellenikin uusia viehättäviä verkkokauppoja. Hauskaa! Olen tainnut joka vuosi tilata jotain joulujuttuja Hyvän tuulen puodista, aika usein myös Jotexilta. ✨

   Poista
 3. On alkanut, kyllä vaan. Ostin vihreitä ja kullanvärisiä nauhoja kuuseen, siis ihan trendien aallonharjalla mennään. Alkoi vaan tuntua siltä, että haluan jotain salaperäisempää entisten veikeiden koristeiden tilalle. Nauhojen lisäksi viininpunaisia, vihreitä ja kullanvärisiä palloja. Sametti, ah... juhlavaatteissa ei ole sen voittanutta, miksei siis myös joulukoristeissa. Itse asiassa nuo vihreät nauhani ovat samaa sammalenvihreää sävyä kuin eräs lapsuuden samettimekko, jonka äitini ompeli minulle koulun kuusijuhlaan.
  Tokmannilla näkyi paperikoristeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet napannut heti trendivärit käyttöön! 😄 Välillä sitä kaipaa vaihtelua koristeisiinkin. Minäkin rakastan samettia, erityisesti sammalenvihreää ja myös viininpunaista. Ja olen tykännyt myös siitä lapsesta asti. 💜 Ai niin, minulla on jo vuosia ollut sellaiset hunajakennoiset harmaat kuuset. Pitääpä kaivella nekin esiin. 🌲

   Poista
 4. Voi kun mukavaa, kun laitoit näin monta linkkiä! Vaikka mun ei saisi kyllä enää ostaa yhtäkää joulukoristetta… 🤦‍♀️

  VastaaPoista
 5. Ei minunkaan! 😆 Mies sanoi, että pitää varmaan rakentaa pihavarasto joulukoristeille. 😂 Tosin kyllä hän on myös innokas jouluihminen. Kirjojakaan en juuri enää osta, joten tämä on se minun ainoa paheeni. Ja talo on iso, niin tänne uppoaa paljon koristeita.

  VastaaPoista
 6. Tuikkutalot ovat ihania♥ Meillä on ne kaupunkilyhdyt ulkona roikkumassa ja lediä sisällä. Salvia on kaunis väri ja myös puuterinen sininen. Meillä lähtöväri on hopea, sen kanssa sitten muuta. Puuterisininen on kaunis väri. Kiitos näistä ideoista♥♥ (Huomasin etten ole lukijoissasi, mutta se johtuu siitä, että haluan säilyttää sukunimeni poissa julkisuudesta. Ja Lumista voi tulla vielä virallinen nimeni) Tässä kommentoinnissa menee Lumilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä❣️ On aina hauska katsoa, mitkä asiat trendaavat minäkin vuonna. 😀 Valkoisia talolyhtyjä meilläkin on ollut jo vuosia. Sinisiä koristeita meillä ei ole eikä salviaakaan, vaikka se on minusta kaunis vihreän sävy.

   Minulle on vähän hämärän peitossa tuo lukijaksi kirjautuminen. Google+ loppui jossain vaiheessa, ja sen kautta pystyi käsittääkseni salaamaan nimensä. Nykyisin Bloggerissa ei onnistu lukulistaan lisääminen niin, että luetut blogit näkyisivät tuossa sivupalkissa vaan vain Bloggerin lukuluettelossa, eikä asetuksissa pysty salaamaan sähköpostiosoitetta. Sekavaksi mennyt tämä digimaailma. 🧐

   Poista
 7. Voi help!! Löysin blogini uumenista semmoisen kohdan, jossa OSA kommenteista oli jossain ihmeen odotustilassa, tarkastettavana! 😳 Sulta oli ainakin neljä tai viisi kommenttia, jotka ei siis koskaan tulleet mun silmiin, eikä julki. No nyt asia on korjattu ja olen vastannut! 😂 (vuoden myöhässä!)
  Voit poistaa tämän kommentin…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan! Ei hätää! 😄

   Poista