torstai 12. lokakuuta 2023

Pari joululehteä ja muuta juttua

Onkohan niin, että ensimmäistä joululehteä ostetaan enemmän kuin muita? Itse ainakin ilahduin siitä, että 100 ideaa jouluun -lehti ilmestyi jo, kun oli sata päivää jouluun. Se on painettu kierrätyshenkisen tuntoiselle paperille. Kuvat ovat kauniita, ja lehdessä on esitelty tunnelmallisia joulukoteja. Ideat toistavat aiempia vuosia: on itse tehtäviä kransseja, jo nähtyjä paperiaskarteluja, tutunoloisia ruokaohjeita. Pari hauskaa ideaa oli, kuten havupartatonttu, kehyksistä tehty kasvihuone ja lasipurkkimaisema lumipeitteellä. Ihan selailtava lehti! (6/10)


Toinen lehti tuotti jonkinlaisen pettymyksen. Kaikkien aikojen joulu -lehti ei tänä vuonna napannut minulle ollenkaan. Suurin pettymys oli kolme ”joulukotia”. Nurkassa oleva muutamalla koristeella koristeltu kuusi, amaryllis maljakossa ja havukranssi eivät oikein luo ainakaan minulle joulutunnelmaa. Tässäkin lehdessä oli samanlaiset kranssi-, paperiaskartelu-, kukkakimppu- ja kattausohjeet kuin ylemmässä ja aiempina vuosina. Pari uutta huopa-askarteluohjetta löytyi, jos joku sellaisia kaipaa. Yhdellä sivulla oli neljä kuvaa Frankfurtin messujen trendeistä. Miksihän sinne asti oli menty, kun ei juuri mitään esitelty. Christofer Sandbergin kolumni oli tunnelmallinen, samoin tonttukylä- ja joulupaitajutut. (3/10)


Joulutunnelmaani nostattivat Halpa-Hallista hankitut joulusukat. Toisessa parissa oli hauskat polkkakarkkiraidat, valkoisessa parissa poron ”kasvot”.Rustasta taas hankin pitkästä aikaa viherkasvin ja joulupunaisen ruukun, joka sopi hyvin keittiön muihin punaisiin esineisiin. Saa nähdä, kauanko saan kasvin pysymään hengissä tällä kertaa. Ensi viikko on syyslomaa, mitä en vuorotteluvapaahuuruissani ollut edes tajunnut. Sehän tietää sitä, että jouluverhot ja -matot kaivetaan esiin. Ehkä myös led-valoverho olohuoneen ikkunaan valaisemaan harmaata sadesäätä. 

12 kommenttia:

 1. Ihanaa! Joululehdistä saa mahtavia ideoita joulun valmisteluun. Tänään vielä on työpäivä ja sitten alkaa tervetullut syysloma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen selaillut myös vanhoja joululehtiä, ja saanut niistä uudelleen ideoita, joita en vielä ole toteuttanut. 😄 Rentouttavaa syyslomaa! 🍁

   Poista
 2. Ensimmäisen joululehden kansikuva on jo houkutteleva. Aloitan joulutouhut vasta marraskuussa, mutta sitten onkin jo tartuttava aiheeseen kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen oli mielestäni suositeltavampi kuin toinen, mutta sehän on, mistä kukakin tykkää. 😄

   Minusta on tullut vanhemmiten (siis viiskymppisenä) niin hidas touhuaja, että minun pitää aloittaa ajoissa. Ennen ehdin viikonlopussa vaikka mitä, nyt en viikossakaan. 😆

   Poista
 3. Joululehdet ovat ihania. Itse taidan selailla aikaisempina vuosina ostettuja, jos ei jotain todella erikoista satu silmään, blogeissa tai kaupan kassalla. :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo joululehdet ovat heikko kohtani, vaikken enää tarvitsisikaan uusia. KAJ on ollut aina varma valinta, niin en edes selaillut kaupassa ja tuli hutiostos. Joulu maalla -lehti on yleensä takuuvarma tunnelman nostattaja. Ainakin se tulee varmaan vielä hankittua.

   Mukavaa viikonloppua! 🍁

   Poista
 4. Joulu, lempiaikani! Ja tänä vuonna se taitaa skippautua meiltä, koska vesivahinko laittaa koko kämpän mullin mallin. Joululehdet; just eilen ajattelin, että perintökirstussa olevia joululehtiä pitäisi vähentää. Jouluiset tuoksukynttilät hain postista juuri. Ristiriitaiset fiilikset!

  Seurailen sun kaunista joulun rakentamista kuten aina. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinua on nyt vastustanut! 😔 Tsemppiä raivaamiseen! ❤️

   Tuoksukynttilöitä palamaan ja joulumusiikkia soimaan: kuulostaa tunnelmalliselta sekin. 🕯🎼

   Joululehtiä alkaa tosiaan olla liiankin kanssa. Mutta toisaalta esimerkiksi noissa 2020 vuoden joululehdissä oli enemmän luettavaa kuin näissä uusimmissa. Parhaita kannattaa siis säästää. Olen joskus sillä silmällä selaillut, että mistä luopuisi, mutta ei vielä ole raaskinut. Jotkut leikkaavat parhaat jutut jouluvihkoihin, mutta kun ei tiedä, mikä taas parin vuoden päästä miellyttää. 😄

   Poista
 5. Minä sain tuon ensiksi mainitun joululehden lahjaksi, vielä odottaa selailua. Nimittäin olin itse ehtinyt ostaa jo Ihana Joulu -lehden ja siitä on riittänyt mielenkiintoista luettavaa jo monen glögimukillisen äärelle. Jotkut joululehdet ovat olleet aiemmin pettymyksiä, joten näiden kanssa saa olla tarkkana. Suosittelen, ehkä arvosanaksi antaisin hyvän 8/10.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä katsastaa Ihana joulu! 👍🏻

   Minä en osaa käsitöitä enkä mitään kransseja, tai ainakaan niihin ei ole kotipihalla aineksia, joten sellaiset joululehdet ohitan. Samoin ruokaohjeita on jo netti pullollaan, joten jouluruokalehdet jäävät myös hyllyyn. Joulu maalla tulee yleensä ostettua, kun se on niin iidyllinen, usein myös Ruotsin versio Lantlivin joulunumero. 😄

   Poista
 6. Minä oon joululehtifani! Nyt parina vuonna ei ole tullut niitä ostettua ihan taloudellisen tilanteen vuoksi. Jos rahaa olisi mielinmäärin ostaisin ne ihan kaikki!! Nykyään katsastan myös kirppareiden joululehtivalikoiman. Sieltä voi löytää edellisen vuoden lehtiä eurolla. Onneksi on oma lehtikokoelma. Joka vuosi joulua odotellessa vanhoja joululehtiä on kiva selailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululehtiä voi onneksi selailla joka vuosi uudelleen. 😄 Kirppareilta tosiaan silmät bongaavat heti joulutavarat ja -lehdet. Aiemmin ostin lähes kaikki vuoden joululehdet (paitsi ruoka-, käsityö- ja askartelulehdet). Nykyisin valikoin vähän tarkemmin, että pitää olla tosiaan jotain uutta tulokulmaa.

   Poista