lauantai 7. lokakuuta 2023

Joulun 2023 koristetrendit

Edellisessä postauksessa käsiteltiin tulevan joulun värimaailmaa. Kodin koristeleminen talven ihmemaaksi alkaa olla pian ajankohtaista, joten katsotaan vielä, mitä joulukoristerintamalla painotetaan tämä vuonna.

Taloudellisesta ja ekologisesta tilanteesta johtuen pinnalla on vanhojen koristeiden käyttäminen ja harkittujen hankintojen tekeminen. Jos jotain pientä uuttaa haluaa, tämän vuoden koristelussa ykköstrendi on maanläheisyys. Itse tehdyt kranssit ja köynnökset ovat monen jouluvalmistelijan jokavuotinen perinne, mutta niitä löytyy aidon näköisinä myös kaupasta.

Ellos (klik)Tänä vuonna koristelussa käytetään luonnonelementtejä. Erityisesti pinnalla ovat eri materiaaleista tehdyt sienet.


 Ellos (klik)

 Puutarhurin maja (klik), heillä myös puisia sieniä

Luontoon liittyviä elementtejä ovat myös monenväriset oksat ja heinät. Koristelussa käytetään erityisesti lumisen näköisiä punaisia marjaoksia. Kuusen voi korvata vaasillisella oksia tai koristeet voi ripustaa vaihtoehtoisesti kuivaan oksaan tai huonekasviin. 

Rusta (klik)


Kuivattu puuvillanoksa, Hyvän tuulen puoti (klik)

Kukat, hedelmät ja mausteet sopivat maanläheiseen teemaan. Ne voivat olla aitoja tai erilaisista materiaaleista valmistettuja.

Kasvitaulut, Puutarhurin maja (klik)

Klipsikukat, Tuontitukku (klik)

Jotex (klik)

Talvitunnelmaa voi luoda jääpuikoilla. Skandinaaviseen talviteemaan liittyvät myös talvisaappaat, kelkat, sukset ja luistimet. Tekokuuset ovat edelleen usein lumihuurteiset.

Rusta (klik)

Jysk (klik)

Patinaputiikki (klik) psst… 
täällä myös ihania kuvajoulukalentereita

Maanläheisyyteen kuuluvat erilaiset metsän olennot, niin oikeat kuin myyttisetkin. Tämä vuonna koristellaan peuroin, pöllöin, siilein, oravin ja ketuin. Tietenkin myös tontut seikkailevat koristelussa ja keijut levittävät taikapölyään. 

Munakupit, Jotex (klik)

Käsintehdyt villakoristeet, Jotex (klik)

Metalliset bambit, Pänikkä ja piironki (klik)

Huovutetut musikantit, Puutarhurin maja (klik)

Ellos (klik)

Jotex (klik)

Ekologisuuteen liittyvät edelleen erilaiset paperikoristeet, kuten tähdet, kukat ja kuuset. Paperi on sormistaan näppärälle oiva materiaali, mutta paperikoristeita löytyy yhä enemmän myös kaupoista.

Ellos (klik)

Linea (klik)


Ellos (klik)

Joulun koristelussa sädehtii perinteisesti tähtiä, mutta tänä vuonna tähti pukeutuu mukavan pörröiseen asuun. Pehmeä tähti tekee joulusta käsinkosketeltavan pehmoisen. 


Vaihtoehtoisesti voi koota tai lähettää ystävälle suomalaisen vanerista tehdyn koottavan tähden. 
Lovi (klik)

Lovi valmistaa myös hauskoja koottavia vanerisia tonttuja.

Lovi (klik)

Vaikka itselleen ei voi tai halua hankkia ylellisyyksiä, koristelussa voi käyttää ripauksen luksusta ja ilotella kimalluksella, höyhenillä ja kristalleilla. Helmet, kristallikruunut, joutsenet, harput, flyygelit, lintuhäkit ja balettitanssijat ovat löytäneet tiensä joulukoristeisiin. Kuuseen voi ripustaa myös huulipuna-, korkokenkä-, käsilaukku- samppanjapullo- ja cocktail-koristeita.

Käsinmaalatut samppanjapullot, Ellos (klik)

Käsinmaalattu nahkatakki, Ellos (klik)

Jotex (klik)

Jotex (klik)

Keittiön herkut ovat yksi tämän joulun keskeinen koristeluteema: piparihahmot, kakut ja karkkikepit voivat olla joko aitoja taikka esimerkiksi metallista, huovasta tai lasista valmistettuja. Myös väreillä voi herkutella. 

Tokmanni (klik)

Jotex (klik)

Linea (klik)

Ellos (klik)

Jotex (klik)

Rusta (klik)

Ekologisuuteen liittyy tietenkin myös vintage-koristeiden metsästäminen. Niitä voi löytyä niin vanhempien vintiltä kuin antiikkiliikkeistäkin. Muistot ja menneisyyden aarteet eri vuosikymmeniltä saavat kohdata uudemmat koristeet joulun hengessä.


10 kommenttia:

 1. Ihania joulukoristeita <3 Maanläheisyys ja luonnonmateriaalit sopivat erinomaisesti jouluun. Ja nuo Jotexin karkit ovat vaan niin ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä kyllä ovat❣️ Vaikka kaikki tyylit eivät omaan kotiin suoraan istahdakaan, on hauska etsiä trendien mukaista tarjontaa verkkokaupoista. Nuo karkit ovat tosiaan niin… karkkia! 🍬

   Poista
 2. Ja olipas taas kaikenlaista ihanaa! ❤
  En aio ostaa mitään uutta, koska koristeita on jo aika paljon, mutta näistä kuvista sai myös paljon ideoita. Minulla on kolme puista tattia (puunvärisiä), joista en ole erityisemmin pitänyt ja olen miettinyt niiden maalaamista. Toisaalta ne sopisivat hyvin maanläheiseen teemaan, joka minuakin innostaa nykyisin enemmän kuin ennen.
  Hyvää hiljaisuuden päivää! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Sinullahan toteutuu sitten kaksi trendiä eli vanhojen koristeiden hyödyntäminen ja sieniteema. 👍🏻 Lehdistä ja netistä saa mukavasti ideoita käyttää vanhoja esineitä uudella tavalla. 😄
   Kiitos samoin! En tiennytkään hiljaisuuden päivästä. 🤫

   Poista
  2. Jotexin hedelmäkoristeet ovat ainakin tällä hetkellä loppuunmyytyjä, mikä ei ole ihme, koska ne ovat todella syötävän ihania.

   Poista
  3. No, äkkiä ovat loppuneet. 😌
   H&M:llä on sitruuna ja chili: https://www2.hm.com/fi_fi/productpage.0911761017.html?gclid=EAIaIQobChMI3ePRtvrogQMVsE-RBR35jgtSEAQYAyABEgJ3tPD_BwE
   Ja Iittalalla oli jotain lasisia kasviksia. 🍇

   Poista
 3. Ja H&M:llä on ihania macaroneja 😁 https://www2.hm.com/fi_fi/productpage.1124109002.html

  VastaaPoista
 4. Så mycket fint! Älskar flugsvamparna så mycket!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fina juldekorationer faktiskt! 😀
   Jag har inga svampar ännu. Kanske måste jag köpa några. 🍄

   Poista