perjantai 27. syyskuuta 2024

Joulutrendit 2024

Tämän vuoden joulukoristelu tulee olemaan täynnä väriä, kuvioita ja hauskuutta. ”Kitschmas” liputtaa ilon ja anteeksipyytelemättömyyden puolesta. Sohvalle voi levitellä näyttävät, tekstein koristellut tyynyt ja kattoon ripustaa disco-pallon. Kuusenkoristeet ovat ilottelevia. Pääasia, että ne herättävät keskustelua. Jouluvaloissakin on tänä vuonna trendikästä suosia leikkisyyttä, kuten värivaloja ja neonvärisiä valokoristeita.


Pinkkiä käytetään nyt koristelussa runsain mitoin. ”Pinkmas” on yksi tämän joulun teema. Tekokuusi voi olla pinkki olohuoneen keskipiste, tai hillitympään kuuseen voi ripustella palloja hennon vaaleanpunaisesta karkkipinkkiin.


Metallin sävyt kimaltavat tänä vuonna näyttävästi: kulta, hopea, paljetit, glitter, kimalle sekä uuden nousun tekevä lametta.


Tänä vuonna trendaa edelleen vintage: eri vuosikymmenien koristeita etsitään ullakoilta ja ne herättävät muistoja. Nostalgia näkyy käsintehtyinä koristeina ja rustiikkisuutena. Myös 70-luvun retroilu on muodissa. 

Pinnalla on tänäkin vuonna ekologisuus. Voi esimerkiksi tuunata jokapäiväisiä esineitä jouluisemmiksi (klik)

Ohje: Jollyfestive.com (klik)

Edelleen trendaavat tietenkin myös luonnon elementit: ruskea, vihreä, ruoste ja terrakotta väreinä, huopa, puu, olki, savi ja maalattu lasi materiaaleina sekä metsän (myyttisetkin) olennot koristeina. Kuusen sijaan keskipisteenä voi olla viherkasveja, joiden lomaan voi sijoitella perhosia, kolibreja ja sieniä. Eksoottinen  koristelija taas käyttää tropiikin kasveja, flamingoja ja leopardeja.

Vaaleaa viileyttä suosivaa saattaa miellyttää  lumoava lumimaisema. Sädehtivä lumi, jääpuikot, paperitähdet, kristallit ja lasi hohtavat talven kimallusta. Kuusi ja koristeet voivat olla kauttaaltaan valkoiset, tai valkeaa hohdetta voi syventää hopean, sinisen ja lilan sävyisillä koristeilla. 

Tänäkin vuonna joulua voi siis viettää monenlaisissa tunnelmissa, kukin mieleisissään! 

PS. Lapsuuden värikkäitä lumikidevaloja on muuten saatavana ainakin Tuontitukussa. (klik).



3 kommenttia:

  1. Värikkäiltä näyttävät tulevat joulutrendit. Itse pitäydyn edelleen pääasiassa hopean, kullan ja punaisen värisissä koristeissa ja tekstiileissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne vuosien ajan olleet koristeet vievät meilläkin voiton. 😄 Tänä vuonna ei ollut oikein sellaista uutta, mitä nappaisin mukaan. Discopallo meiltä kyllä löytyisi, mutta jäänee ripustamatta. Tai ehkä pikkujouluihin voisi laittaa. 🪩🤩 Omassa valkoisessa kuusessani on jo vuosia ollut vaaleanpunaiset lasipallot tai on siinä muitakin kuin pallonmuotoisia. Myös jääpuikkoja siitä löytyy sekä kristalleja. ❄️

      Poista
  2. Ihanaa kun joulu lähestyy ja joulublogit aktivoituvat! <3
    Näitä trendipostauksia on hauska lukea, vaikka tänäkin vuonna melkein kaikki näkyy olevan trendikästä. :)
    Meilläkin mennään vanhoilla koristeilla, joista tänä vuonna olen ajatellut aika rustiikkisia ja perinteisiä. Pitkästä aikaa on tarkoitus koristella oikea kuusi, oikeilla kynttilöillä.
    Tunnelmallista viikonloppua!

    VastaaPoista