torstai 11. joulukuuta 2014

Joulutrendit

On aika jännä ajatus se, että muoti-ilmiöt, -värit ja trendit päätetään jo pari vuotta etukäteen. Kuitenkin tuntuu niin kuin ihan itse olisi keksinyt esimerkiksi juuri tiettynä keväänä mieltyä vaikkapa turkoosin värisiin vaatteisiin. Samoin tietysti on ennalta mietitty, mikä on minkäkin sesongin sisustusväri. Tällä hetkellä jo suunnitellaan, minkä värisiä seiniä löytyy suomalaiskodeistakin lähivuosina.

Vaikka edellisenä vuonna jokin väri tai ilmiö ei olisi käynyt mielessäkään, niin sitä vaan alkaa hirveästi hotsittaa hankkia juuri nyt sellaista, mitä markkinointi-ihmiset ovat ideoineet. Joulukoristeetkin tehtaalla on suunniteltu jo vuosia sitten ja tietyt värit myös. Olisipa hienoa päästä vaikka Weisten tehtaalle katsomaan, mitä meidän hurmaamiseksi on kehitetty jouluksi 2016.

Minusta tämä on hyvä asia. Minun mielikuvituksellani ei ainakaan mitään kovin säkenöivää keksittäisi, joten on mukava, että ammattilaiset tuumaavat puolestani. Kaikki ideat eivät tietenkään aina nappaa, mutta kyllä sitä usein löytää jotain itseä puhuttelevaakin. Joulujutuissakin on yleensä erilaisia teemoja, joista valita kiintoisimmat.

Vaikka pidättäytyisikin klassisissa perinteikkäissä koristeissa ja väreissä, jokin pieni juttu saattaa huomaamatta livahtaa omaankin olohuoneeseen joululehtien, -kirjojen tai -blogien sivuilta. Tänä vuonna sen voisi kuvitella olevan kauris ja peura, jotka siellä täällä vilahtelevat kurkistelemassa niin tyynyissä, tarjottimissa kuin asetelmissakin. Itsekin todella satunnaisena askartelijana tartuin tähän teemaan, mikä oheisissa kuvissa on nähtävissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti