torstai 2. marraskuuta 2017

Ranskalainen sarja (2014) - vaikuttavaa draamaa

"--jos haluaa nähdä ihmisluonnon, täytyy aloittaa sota", sanotaan osuvasti Areenassa nähtävissä olevassa romanttisessa draamaelokuvassa Ranskalainen sarja (2014). Se perustuu ukrainalaisen, Auswitchissä menehtyneen Irène Némikovskyn tarinaan, jonka tytär löysi ja julkaisi 2004. Elokuva sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Ranskan miehitykseen, mutta enemmän kuin sodasta se kertoo kotiin jääneistä, ihmissuhteista ja kielletystä rakkaudesta.

Nuori nainen on mennyt isänsä painostuksesta naimisiin rintamalla olevan miehen kanssa, ja vaimo on jäänyt asumaan arrogantin anoppinsa kanssa, joka yrittää valmentaa miniää huolehtimaan suvun omaisuudesta. Michelle Williamsin esittämä miniä olisi huomattavasti Kristin Scott Thomasin esittämää anoppiaan empaattisempi niin suvun mailla vuokralla asuvia kyläläisiä kuin pommituksia pakenevia pariisilaisia kohtaan. Nuoren naisen elämän saa peruuttamattomasti uomiltaan saksalaisen rykmentin majoittuminen alueelle. 

Saul Dibbin hieno ohjus tuo huippunäyttelijät esiin parhaimmillaan, joten suosittelen alkaneeseen marraskuuhun jouluelokuvien katsomisen lomaan tätä laatudraamaa.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisikin viikonloppuna katsella, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttäisi olevan muutaman viikon Areenassa, että hyvin ehtii. 😀

      Poista