keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Ihanat Pähkinänsärkijät

Pähkinänsärkijä on Pjotr Tšaikovskin säveltämä balettiteos, jonka juoni perustuu E. T. A. Hoffmanin kirjoittamaan satuun Pähkinänrusentaja ja hiirikuningas. Samaan satuun perustuu myös Pähkinänsärkijä-niminen elokuva vuodelta 2010, ja sitä olemme katselleet jo useita vuosia nuorimmaisen kanssa aina joulun alla. Elokuvassa Elle Flemmingin esittämä Mary saa joululahjaksi pähkinänsärkijän, joka herää eloon ja vie hänet ja hänen pikkuveljensä taianomaiseen valtakuntaan, jota uhkaa ilkeä Hiirikuningas.

Ilomme oli ylimmillään, kun näimme kaupan hyllyssä uuden Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa -elokuvan vuodelta 2018, ja katsoimme elokuvan heti kahdesti. Sadusta on tehty uusi versio, jossa Stahlbaumin perheen äiti Marie on kuollut ja isä sekä perheen kolme lasta valmistautuvat ensimmäiseen jouluun ilman äitiä. Äiti on jättänyt lapsille joululahjat, ja Claran saama lahja johdattaa hänet salaperäiseen maailmaan, jossa neljä valtakuntaa ovat sekasorrossa.

Tässä Lasse Hallströmin ja Joe Johnstonin ohjaaamassa visuaalisesti lumoavassa Disney-elokuvassa on taikaa ja karnevaalia sekä ihania maisemia. Hieman saa olla tarkkana juonenkäänteiden kanssa, mutta toisella katselukerralla tarinasta sai kaiken irti. Erityisen ihastuneita olimme pellehahmoihin ja Äiti Gingerin asumukseen. Disneylle tyypilliseen tapaan elokuvaan on valikoitu näyttävä näyttelijäkaarti, johon kuuluvat muun muassa Mackenzie Foy, Kiera Knightley, Morgan Freeman ja Helen Mirren.

Tässä traileri vuoden 2010 ja tässä vuoden 2018 elokuvaan.


2 kommenttia:

 1. Oi, miten lumovavaa! Kärsin nyt aikaköyhyydestä, joten en ole ehtinyt keskittyä mihinkään tällaiseen suloiseen. Ehkä jouluna kaikki on toisin ja meillä joulu on viikkoja!Kiitos tästä vinkistä♥

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Nämä elokuvat ovat ihanan jouluisia! ❤️

   Poista