1 dl ohra- tai riisisuurimoita
vettä keittämiseen
1 kg jauhoisia perunoita
5 dl täysmaitoa
159 g voita
2 tl suolaa
Keitä suurimot vedessä puolikypsiksi ja valuta ne. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja survo ne sileäksi soseeksi.
Lisää lämpimään soseeseen suurimot, voi nokareina, maito ja suola. Sekoita tasaiseksi. Voitele syvä uunivuoka ja kaada pöttö siihen. Lisää pinnalle muutama voilastu.
Kypsennä miedossa lämmössä (140 - 150 astetta) parin-kolmen tunnin ajan, kunnes pötön pinta on muuttunut kiiltäväksi ja ruskehtavaksi. Jos pöttöä jää yli, lisää lämmittäessä siihen maitoa. Kuivuus ei sovi pöttöön.
Vaikka minulla karjalaiset juuret onkin, tätä en ole maistanut. Onko teille tuttu tällainen perinneruoka?
Vaikka minulla karjalaiset juuret onkin, tätä en ole maistanut. Onko teille tuttu tällainen perinneruoka?
Menee kokeiluun. 😄 Peruna velli on tuttu ja monenlaiset puurot. Tästä en ole koskaan kuullut. Pöttö on sanakin hauska!
VastaaPoistaKuulostaa kyllä veikeältä tämä ruokalaji! 😋
PoistaIIK! Sulla on tämä kirja. Itsekin olen sitä metsästellyt. Joskus tekee kirpalta hyviä löytöjä. Tämä ei ole tullut mulle vastaan - vielä!
VastaaPoistaTilasin tämän pari vuotta sitten Adlibriksestä. Toivottavadti löydät divareista, jos ei missään kaupoissa enää ole! 😀
PoistaVoihan Pöttö:) Tuota on kyllä kokeiltava, kiitos ohjeesta❤️
VastaaPoistaOle hyvä! Ehdottomasti on kokeiltava! 😀
Poista