maanantai 21. elokuuta 2023

Enkeleitä elämään

Enkelit esiintyvät kristillisessä perinteessä sanansaattajina, suojelijoina, taivaallisena hoviväkenä ja sotajoukkona. Välillä enkelit on kuvattu nuorina miehinä, välillä naisina. Antiikin aikaan enkeleille lisättiin maalauksiin siivet. Erilaisia enkeleitä ovat esimerkiksi arkkienekelit, serafit ja kerubit. 

Joulukertomuksessa enkelit ilmestyivät Neitsyt Marialle, Joosefille ja kedon paimenille kertomaan tulevista tapahtumista. Jotkut kokevat näkymättömän varjelleen heitä onnettomuuksilta, ja enkeleiden toivotaan suojelevan lapsia vaaroilta. 

Enkelit ovat innoittaneet myös taiteilijoita, ja joulukorteissa on usein kuvattuna enkeleitä. 


4 kommenttia:

  1. Heippa Joululainen. Onpa kaunis postaus. Ihania herkkiä kuvia. Kiva, kun löysin tänne blogiisi. Sinulla on niin "lämpimiä" postauksia. Kirjoittelee Mimmu-mummi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mukavaa, että löysit blogiini❣️

      Jostain syystä en nyt pääse kommentoimaan omalla profiilillani vaan vain nimettömänä.

      terveisin Joululainen

      Poista
  2. Ihania enkelikuvia! Enkelit kuuluvat ehdottomasti jouluun. Mulla enemmän kuin tontut. Mä keräilen sellaisia valkoisia keraamisia enkeleitä. Niitä on kertynyt takanreunukselle jo melkoinen kööri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoissa enkelikorteissa on tunnelmaa! Ihana keräilykohde sinulla. 😍 Meillä on muutama Tyynelän tonttu ja joitakin enkeleitä. .

      Poista