torstai 6. lokakuuta 2022

Joulun 2022 trendit

Ihan mielenkiinnosta tutustun suuren maailman vuosittain vaihtuviin joulutrendeihin, vaikka omat koristelut toistuvatkin nykyään lähes samoina.

Etsy esittelee myyntinsä perusteella seuraavat trendit jouluksi 2022:

Iloinen ja värikäs: Leikkisään ja piristävään koristeluun kuuluvat eloisat värit, disco-pallot ja värikkäät kranssit, joilla levitetään iloa ympäristöön.


Lumoava metsä: Luonnosta inspiroituneena poimitaan tänäkin vuonna koristeluun smaragdinvihreää ja yönsinistä. Koristelussa näkyy täyteläinen sametti, tekotaljat ja vihreät silkkiäisperhoskoristeet (luna moth).




After ski: Alppi-rinteiden fiilistä  jouluun tuodaan lasketteluun liittyvinä koristeina, kudottuina pipoina, muhkeina neuleina ja retro-laskettelutakkeina.



Helmiäisenhohtoinen: Helmiä käytetään niin vaatteissa ja laukuissa kuin koruinakin. Lisäksi helmiäisenhohto näkyy kodin tarvikkeissa ja eteerisissä koristeissa.



Keittiö-kitsch: Suosioon ovat nousseet retro-koristeet, retro-kulhot (pyrex), vanhan ajan keksipurkit ja hauskasti kuvioidut mukit. Keittiöön tuodaan siis tänä jouluna persoonallista, kotoisaa ”kitsi”-meininkiä. 



Henkiset rituaalit: Viime aikojen levottomuudet ovat herättäneet kiinnostuksen parantaviin rituaaleihin ja itsetutkiskeluun. Kodissa trendi voi näkyä jouluna esimerkiksi tuoksukynttilöinä. 


                                                          (kuva kotona tehtävästä teerituaalista, klik)

Näistä trendeistä meiltä löytyy disco-pallonmuotoisia hopeisia joulupalloja ja vihreät samettityynyt ja joitakin varmaan jo retroksi luokiteltavia joulumukeja. Kaapistani löytyy myös sekä après ski -tyylinen neule että jouluneule, jossa on helmiä. Jokunen tuoksukynttiläkin taitaa vielä löytyä, vaikka niistä vanhemmiten tuleekin vähän huono olo. 

Parantavista rituaaleista en oikein osaa sanoa. Joka-aamuinen rituaali niin jouluna kuin muulloinkin on keittää kahvikoneella kahvia. Tosin se vaatii lähinnä napinpaineluja. Vastajauhetuista pavuista tehty kahvi kyllä rauhoittaa ja tuottaa nautintoa. Jos olisin teen ystävä, olisi ihana kokea japanilainen teeseremonia (klik). Näitä järjestetään käsittääkseni ainakin Helsingissä (Suomen linnassa), Tampereella ja Oulussa. 

Tässäpä pari joululahjaideaa: laadukas kahvikone, tarvikkeet kotona toteutettavaan teerituaaliin tai lahjakortti japanilaiseen teeseremoniaan.  

Sattuuko teiltä löytymään tämän joulun trendijuttuja? Entä oletko osallistunut teeseremoniaan? 

   

2 kommenttia:

  1. Olipas hauska postaus! Oi, nuo jouluiset mukit ovat todella minun makuun.
    Värikkäästä teemasta tulivat mieleen satiininauharusetit, joita tein kuusen koristeluun. (Pitäisiköhän valita ne tämän vuoden koristeiksi?)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että postaus ilahdutti! 😄 Trendikästä löytyy siis teiltä jo. Niitä vaan ripustelemaan tänä vuonna. 👍 Rentouttavaa viikonloppua! 🍁

      Poista