maanantai 7. lokakuuta 2024

Ideoita joululehdistä, osa 2

Tehdään joulu maalla -lehden numeossa 10/2022 oli mielenkiintoinen puolukka-lakritsiglögin ohje. Itse vannon Marlin perusglögin nimeen, mutta onhan sitä hauska kokeilla vähän erikoisempaa juomaa. Näin lakritsin ystävänä varsinkin! 


Ohjeessa mainitaan neilikat, mutta meillä oli neilikkajauhetta, joten laitoin sitä hyppysellisen kokonaisten neilikoiden sijaan. Puolukkamehutiivisteessämme oli kymmenen prosenttia sokeria valmiina, mutta aika hapanta se oli silti, eli sokeria laitoin lähes ohjeen verran. Puolukkamehusta kannattaa tehdä aika vahvaa, ettei maku jää
vetiseksi.



Juoma oli kuumana ihan hyvää. Lakritsijauhe maistuu erityisesti vähän jäähtyneessä juomassa. Juoma sopii hyvin sellaisille, jotka tykkäävät muutenkin tehdä itse glögijuomia. 




2 kommenttia:

  1. Hmm, kuulostaa mielenkiintoiselta. En ole koskaan käyttänyt lakritsipulveria...
    Sen sijaan meillä sattui olemaan kuvasi minttukrokanttisuklaata. :) Sitä piti maistaa. Ihan ok, mutta pidän enemmän tummasta suklaasta.
    Tunnelmallista uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakritsi sopi yllättävän hyvin puolukan ja kanelin kanssa. Suklaa oli minun makuuni. 🍫 Minä en taas voi syödä tummaa suklaata ollenkaan. On liian kitkerää. Niin ne makumieltymykset vaihtelee. 😄

      Mukavaa viikkoa! 🍁

      Poista