torstai 3. lokakuuta 2024

Ideoita joululehdistä, osa 1

 Esittelin blogissani lukuisia suomenkielisiä joulurunoja loka - joulukuussa 2015 (klik). Vuoden 2021 lokakuussa toteutin projektin suomalaisten naislaulajien esittämistä joululauluista (klik). Viime jouluna vuorossa oli koko joulukuun kestänyt musiikkijoulukalenteri mielenkiintoisista joulubiiseistä (klik). 

Kun mietin, millaisen projektin aloittaisin tänä vuonna, hoksasin, että monesti joululehtiä selaillessa jokin idea tuntuu hyvältä, mutta sitten se hautautuu muihin puuhiin tai unohtuu muita lehtiä selaillessa. Tänä joulunalusaikana nostan joululehdistä esiin ideoita, joita joko kokeilen tai ainakin voisin lähempänä joulua kokeilla käytännössä.

Tämän vuoden joululehti 100 ideaa jouluun on hyvä joulukauden aloituslehti. Siitä saa ideoita ja inspiraatiota. Lukemista siinä ei ole, vaan tämän lehden keskiössä ovat kauniit kuvat ja joulumielen herättely.


Tutkailin lehden jo useampaan kertaan, ja lehdestä löytyy monia hauskoja ja toteuttamiskelpoisia ideoita. Kliseisimmät leipomukset ja kranssiohjeet on jätetty onneksi pois, ja ideoita löytävät muutkin kuin tyylipuhtaat askartelijat. 

Nostan esiin tämän sivun, jossa on hauska idea tehdä vessapaperirullasta paketti pikkulahjoille. Itselleni käyttökelpoisin on kuitenkin idea korvata lahjanaru tussipiiroksella. Meillä on vielä jäljellä ruskeaa käärepaperia. Kun siihen piirtää lahjanarun, on paketti jo aika ekologinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti