lauantai 19. lokakuuta 2024

Ideoita joululehdistä, osa 4

Ihana joulu -lehdessä 2020 on hauska kooste rakastetuista jouluelokuvista. Muutaman vuoden aikana hyviä joululeffoja on ilmestynyt jo lisääkin, mutta noista on hyvä aloittaa. 


Tästä jutusta innostuneena kaivoin esiin meidän jouluelokuvat ja kuvasin ne. Kylläpä jouluelokuvia on kertynyt vino pino. Ensimmäisessä kuvassani on lasten elokuvia, joita tuli poikien lapsuusvuodet pyöritettyä ahkerasti. Lehtijutussa mainituista löytyvät tästä kuvasta The Grinch, Joulupukki ja noitarumpu sekä Joulutarina. Myös Disneyn joulupätkiä löytyy mutta ei juuri tuota mainittua Mikki Hiiren jouluaattoa.



Vasemmalta puolelta löytyy ihan vahaisvuosien jouluelokuvia, kuten Muumeja ja Nalle Puhia, oikealta taas muun muassa Napapiirin pikajuna, joka on pikkulapsille liian pelottava. Niko lentäjän poika -sarjastahan on juuri ilmestynyt kolmas osa Niko ja myrskyporojen arvoitus, jonka voisi vaikka huomenna syysloman lopuksi käydä katsomassa. Jos saisi vaikka 16-vuotiaan nostalgian nimissä mukaan leffateatteriin. 

Toisesta kuvastani löytyy monenlaisia elokuvia sekä lasten että aikuiseen makuun, muun muassa ikisuosikkisarjat Yksin kotona ja Mutta mitä tapahtui joulupukille.



Meille on näköjään kertynyt monia koko perheen jouluelokuvia, joissa on mukana koira. Lehdessä mainituista hauskoista koko perheen jouluelokuvista meillä ovat Skipataan joulu ja Jingle All the Way eli Isäni on turbomies, jota tähdittää Schwarzenegger. Huomasin juuri, että kuvasta puuttuvat Holiday ja Love Actually eli Rakkautta vain, mutta selvisi, että ne ovat kuopuksen huoneessa, eli hänellä on jouluelokuvakausi jo pyörähtänyt käyntiin. 

Jos perhepiiristä löytyy lapsia, suosittelen erityisesti elokuvia Joulupukkia pelastamassa, Maaginen kristalli, Viisi legendaa ja Artturi Joulu. Iki-ihania joulusatuja aikuiseenkin makuun ovat tietysti Pähkinänsärkijä sekä Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa (klik). Lehden inspiraatiojutun jälkeen on ilmestynyt myös nuorille ja aikuisille sopiva, koskettava Last Christmas (klik).

Vielä viimeisenä haluan nostaa esiin elokuvan, joka ei sinänsä ole jouluelokuva, mutta siinä on talven taikaa. Jos saat jostain käsiisi elokuvan Winter’s Tale (klik), uskon, että ihastut tähän romanttiseen, lumoavaan elokuvaan.

Mukavaa leffaviikonloppua! 📽🍿

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä!
    Niko-elokuvat pitäisi katsoa; niitä on kehuttu paljon.
    Paljon on kehuttu myös Klaus-nimistä elokuvaa. En luullakseni tule pitämään sen piirrostyylistä, mutta tarina on kuulemma kaunis.
    Netflixissä näyttää olevan tunnelmallinen norjalaiselokuva nimeltään Puuseppä Andersen ja joulupukki. Yritän katsoa sen alkuperäisellä kielellä norjaksi ja norjalaisella tekstityksellä, koska se kuulostaa siten paljon paremmalta kuin suomeksi dubattuna. :)
    Tunnelmallista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ✨

      Minäkään en ole katsonut Klaus-elokuvaa. Pitäisi ottaa taas Netflix-tilaus, niin voisi katsoa joulun alla. Norjalaiset joulusarjat Jouluksi kotiin ja Ei ihan tavallinen joulu olivat Netflixissä hyviä. Samoin tietysti The Christmas Chroniclet ovat taattuja joulumielen nostattajia sekä Poika nimeltä Joulu. 🎅🏻

      Poista