tiistai 21. lokakuuta 2014

Joulumieli

Mikähän siinä on, että joulu herättää ihmisissä hyvin vastakkaisiakin tunteita. Toiset ovat sitä mieltä, että  "jouluhössötys" aloitetaan aivan liian aikaisin. Toiset taas malttamattomina odottavat, milloin joulujutut pääsevät hyllyille ihasteltaviksi ja jouluiset lehdet ilmestyvät inspiraatiota herättämään.

Monille joulun ajatteleminen tuo lämpimiä läikähdyksiä mieleen, vuodenajasta riippumatta. Joulu luo ajatuksia rauhasta, puhtaudesta, kauneudesta ja yhdessäolosta. Joulun tunnelma on erityinen. Vaikka monet juhlapäivät ovat mukavia, on joulu todellakin juhlista jaloin.

Miten ilahduttavaa onkaan, kun törmää johonkuhun hengenheimolaiseen, toiseen aikaisen joulutartunnan saaneeseen. Hän ymmärtää ihan hyvin, että jouluvalot nyt yksinkertaisesti täytyy saada valaisemaan pimeää vuodenaikaa, että jouluglögi vaimentaa parhaiten viluiset hytinät, että joulukoristeita kannattaa laittaa esille ajoissa, koska joulukausi on joka tapauksessa niin lyhyt, ja että joululahjoja voi ostaa ympäri vuoden, jotta antamisen iloon ei sekoitu kiireen kitkerää sivumakua.

Jouluihmiselle joulu on pysyvä mielentila. Välillä joulun ulkoiset merkit ympäristöstä kasataan laatikoihin seuraavaa vuotta odottamaan, muut ajatukset ja touhut tulevat ajankohtaisiksi ja jouluiset tuumat painuvat taka-alalle. Tarvittaessa mielen pohjalta voi kuitenkin milloin vain ammentaa pienten tonttujen iloiset kiljahdukset, leppoisan yhdessäolon nautinnon, jouluaamun rauhan ja sen pienen hetken, kun kynttilänliekkiä katsoessa kaikki on kaunista ja hyvää.4 kommenttia:

 1. Kiitos vierailusta blogiini =) täytyy lisätä blogiluetteloon sinut!

  VastaaPoista
 2. Kuin myös, kiitos vierailusta! Seurattavia joulublogeja ei voi koskaan olla liikaa :)

  VastaaPoista
 3. Täysin samaa mieltä sun kanssa, että ajatus joulusta tuo itselleni pelkkiä kauniita ja rauhallisia ajatuksia mieleen. <3 Mutta tämän ajatuksen voi tosiaan ymmärtää vaan toinen joulusta pitävä ihminen. Kaikki ei tätä todellakaan ymmärrä. Jos joulu sanankin mainitsee keskellä vuotta se aiheuttaa monenlaisia ajatuksia. Mutta kun aloittaa hyvissä ajoin lahjojen hankkimisen ym. niin ei itselleni ainakaan mitään stressiä ehdi edes syntyä. Huolellisella valmistelulla joulusta saa sellaisen ihanan ja rauhallisen hetken koko perheen kanssa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Joulublogeista innostuneena olen tänä syksynä aloittanut täysin rinnoin fiilistelyn jo ajoissa, kun aina on tuntunut, että joulun aika menee niin nopeasti ohi :)

   Poista