keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Club for five: Jouluna

Viime joulun aikaan oli taas kova hinku saada uusia joululevyjä. Hankkimatta olivat Club for fiven jouluiset levyt, ja heidän Jouluna-levynsä (2013) päätyi sitten levylautaselle. Lauluyhtyehän laulaa a cappellaa, ja levyllä on sekä vanhoja tuttuja joululauluja että uudempaakin materiaalia. 

Täysin uutta tuotantoa ovat yhtyeen omat, ihastuttavat kappaleet Jouluna ja Jouluenkeli. Jälkimmäisessä laulavat myös Mikko Kuustonen ja Tapiolan kuoro. Levyn viimeinen, Prinsessalle-laulu sattaa tuoda liiankin surumielisiä sävyjä joululevyn kuunteluun. Mutta kaunishan se on, siitä ei pääse mihinkään.

Levy oli pääosin persoonallisesti toteutettua kuuloiloa. Omaan makuuni jopa tylsähköiltä kuulostivat Joulupuu on rakennettu ja On hanget korkeat nietokset. Muista vanhoista joululauluista taas oli tehty hienoja sovituksia, ja sehän on pointti vanhojen kappaleiden levytyksissä. Pitää saada jotain aivan uutta henkeä puhallettua tuttuihinkin sävellyksiin. Kuunnelkaapa vaikka tämä Heinillä härkien kaukalon (klik). Voiko tulkinta enää kauniimmaksi mennä!


4 kommenttia:

 1. Nämä cappella-yhtyeet ovat aivan ihania. Olin viime vuonna lauluyhtye Rajattoman joulukonsertissa Helsingin musiikkitalossa, meillä on joululevytkin ja kuuntelen niitä kaiken joulua. Tänä vuonna olen jo varannut liput Samuli Edelmanin joulukonserttiin, kauniisti musisoi Club for Fivekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajaton on myös niin hyvä. Minullakin levyt on, ja niitä on kuunneltu ahkeraan. Toissa jouluna olin Rajattoman joulukonsertissa, ja tälle joulukuulle on jo liput ostettuna... :D

   Poista
 2. Tykkään sun Blogista kovasti :) Kiinnostaisiko sinua mun joulu blogi? Käy ihmeessä kurkkaamassa. http://jassunjoulumaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista