torstai 22. lokakuuta 2015

Ehkä jo kohta

Silmuissaan uinuvat valkoiset hahtuvat. Vielä eivät ole valmiit kuoriutumaan. Vielä keräävät valkohuurretta. Vielä rakentavat sakaroitaan täydellisiksi, symmetrisiksi. Vielä viettävät horrosta pilvenuumenissa.

Kun jokainen on omanlaisensa, valmis, kun pakkanen on kunkin täydelliseksi kiteeksi muovannut, matka voi alkaa. Yhteisen käskyn saatuaan laskeutuvat alempiin ilmakerroksiin, kasvavat matkan varrella täyteen tähtiloistoonsa. 

Jännittynyt lähtölaskenta ja irti päästäminen. Miljoonat hiutaleet alkavat elämänsä matkan, leijailevat jäävarjoillaan, liitelevät untuvankeveinä. Osa takertuu toisiinsa: yhdessä on viihtyisämpi matkata. Valkeus loistaa jokaisesta juhlapuvusta. Onhan tämä tähtihetki - ensilumi.

Tästä linkistä voi katsoa, milloin ensilumi on keskimäärin satanut eri paikkakunnille vuosina 1981 - 2010. Alla oleva kuva on viime vuoden marraskuun lopulta.

2 kommenttia:

  1. <3 Kuinka sitä ensilunta oikein odotetaankaan?! Löysin itseltäni merkinnän, että viime vuonna ensimmäiset hiutaleet leijailivat pääkaupunkinseudulla maahan jo lokakuun puolessa välissä. Eivät tietenkään pysyvästi. Nyt on joissakin sääennustuksissa luvattu kylmää viikon päähän, joten toivoa sopii...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta on kiva, kun pyöräilysäät ovat jatkuneet pitkään, mutta kyllä lumikin jossain vaiheessa on kiva saada maahan. :)

      Poista