torstai 14. lokakuuta 2021

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta, osa 30: Paula Vesala

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta -projekti

Miksi? Havahduin huomaamaan, että valtaosa lauluista Spotifyn joulusoittolistallani on mieslaulajien esittämiä. Tutkailtuani ilmiötä löysin Helleka Tallgrenin maisteritutkimuksen (Nuorten, valkoisten ja hoikkien miesten musiikkia, 2017), jonka mukaan suurin osa suomalaisista artisteista on miehiä. Myös tutkituilla radiokanavilla (YLeX ja X3M) eniten pääsevät esille miesartistit. Lähdin siis omalta osaltani korjaamaan tilannetta etsimällä listalleni lisää suomalaisten naisartistien joulubiisejä ja vinkkaamalla niistä.


Laulaja-lauluntekijä, näyttelijä Paula Vesala (s. 1981) oli toinen solisti ja sanoittaja PMMP-yhtyeessä, joka voitti lukuisia Emmoja. Soolouralla hänen menestyksensä jatkui taiteilijanimellä Vesala. Vesala on opiskellut musiikin lisäksi dramaturgiaa ja UCLA:ssa näytelmäkirjailijaopintoja. Hän on saanut sekä Juha Vainio että ensimmäisenä naisena Reino Helismaa -sanoittajapalkinnot.

Mitä Sylvian joululaulu kertoo joulusta: ”Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan jo pirtteihin pienoisihin”

Laulu on kuultavissa tästä: Sylvian joululaulu




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä on tunnelmallinen versio! Varsinaisestihan tämä ei kai ole joululaulu ensinkään, mutta kyllä se vaan sellaiseksi on aikojen saatossa muuttunut. 🐦

      Poista