sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta, osa 33: Kaija Koo

Koskettavia joululauluja kotimaisilta naisartisteilta -projekti

Miksi? Havahduin huomaamaan, että valtaosa lauluista Spotifyn joulusoittolistallani on mieslaulajien esittämiä. Tutkailtuani ilmiötä löysin Helleka Tallgrenin maisteritutkimuksen (Nuorten, valkoisten ja hoikkien miesten musiikkia, 2017), jonka mukaan suurin osa suomalaisista artisteista on miehiä. Myös tutkituilla radiokanavilla (YLeX ja X3M) eniten pääsevät esille miesartistit. Lähdin siis omalta osaltani korjaamaan tilannetta etsimällä listalleni lisää suomalaisten naisartistien joulubiisejä ja vinkkaamalla niistä.


Iskelmä- ja pop-taivaan tähti Kaija Koo (s. 1962) on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia ja voittanut vuoden naissolistin Emman kolme kertaa. Hänen 14. studioalbuminsa Taipumaton ja samanniminen elämäkertakirja julkaistiin 2021. 

Mitä Sydän laulaa kertoo joulusta: ”Anna meille joulun rauha! Kateus, kauna - tomuksi ne jauha!”

Laulu on kuultavissa tästä: Sydän laulaa
2 kommenttia:

 1. Tästä kappaleesta tuli minun uusi suosikki. <3
  Kiitos kun olet koostanut näitä kauniita lauluja. Aivan kaikkia videoita en ole vielä ehtinyt katsoa, mutta ehkäpä viimeistään jouluna... :)
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on erityisen kauniit sanat!
   Ole hyvä! Toivottavasti näistä on iloa ja löytyy uutta kuunneltavaa! Ja täällähän nämä odottavat lähempänä jouluakin... 😃
   Mukavaa tulevaa viikkoa! 🍁🍂

   Poista