sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäinen liekki syttyi

Virallisen joulunodotuksen alun kunniaksi taivas alkoi varistella valkoisia kiteitä kuin tomusokeria harmaan maan koristeeksi. Pimeä aika on vaihtumassa valojen, tähtien, kullan ja hopean loisteeksi.

Marras tarkoittaa kuollutta tai kuolemaisillaan olevaa. Marraskuun on toisaalta arveltu liittyvän aikaan, jolloin kuolleiden henget eli martaat ovat liikkeellä. Marras on kohta ohi, ja kuu kääntyy suuren juhlan koittoa laskemaan.

Latinasta lainattu adventti merkitsee tuloa tai saapumista. Ensimmäinen liekki herättelee meitä valmistautumaan. Neljännen kynttilän kohdalla meidän toivotaan olevan valmiita. Valmiita rauhoittumaan, iloitsemaan ja vastaanottamaan.

Nyt aikaa vielä on. Aikaa etsiä, haaveilla, suunnitella, tehdä, varustautua, rakentaa joulua. Kuunnella joulun säveliä ja sanomaa. Ihailla syttyviä valoja, värejä ja hymyjä. Nauttia nupuista heräilevistä tuoksuista. Löytää uudestaan maut, jotka ovat uinuneet muistoissa vuoden. Tuntea pakkasen kylmyys, pehmeän punaisen huovan ja kauniiden sanojen lämpö sekä rakkaus, joka meille on suotu.

(Sanojen merkitys: Nykysuomen etymologinen sanakirja, Kaisa Häkkinen)


6 kommenttia:

 1. Ihanasti sinulla adventtikynttelikkökin punavalkoisissa väreissä!
  Ja mitä mainioin aloitus (ja ajoitus) adventinajalle tuo lumikuorrutuksen saaminen ulos. Täällä ei lunta ole satanut, mutta aurinko on paistellut pitkästä aikaa ♥
  Tästä se lähtee, laskeutuminen kohti joulun juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemaväreissä pysyttiin kynttelikönkin suhteen :) Suloista on vähäinenkin valkea maassa! Täälläkin vähäiset ripsaukset ovat pysyneet päivän pari, ennen kuin muuttuu taas loskaksi, mutta iloinen yllätys oli tuo adventtilumi.

   Poista
 2. Mekin saimme herätä aamuun, jossa maa oli valkoinen. Hyvin ohuelti, mutta on se aina mustaa parempi. Kauniita kuvia ja joulun tunnelmaa löytyi taas roppakaupalla täältä. Hyvää adventin aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian nuo sulanevat, mutta nautitaan siihen saakka. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista sinulle :)

   Poista
 3. Kyllä punaisten kynttilöiden liekki on kaunis <3 Ja saitte vielä valkoistakin maahan. Kunpa sitä tulisi meillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen on niin jouluinen väri :) Plussan puolelle mennään täälläkin viikon mittaan, mutta ehkä vielä ennen joulua saadaan kunnon lumipeite. Toivotaan!

   Poista