torstai 13. marraskuuta 2014

Valoa viime joululta

Viime vuonna minuun iski ihmeellinen nostalginen fiilis. Ensimmäiset jouluvaloni 80-luvulla olivat moniväriset, ja kun näin värivalot marketissa, innostuin niistä kovasti. Pikkupojat innostuivat niistä myös ja halusivat sellaiset huoneisiinsa, eikä äitiä tarvinnut kauan houkutella sellaisia hankkimaan. Toki ne olivat paljon kirkkaammat kuin kasariversiot, mutta jotenkin niistä tuli teini-ikä mieleen. Toiset valoista päätyivätkin loppujen lopuksi eteisen peilin ympärille. Ehkä ne molemmat sijoitetaan kuitenkin tänä vuonna poikien huoneisiin, kun eteisessä on nyt hillitymmät tähtivalot rappusissa.

Viime vuonna keittiön pöydällä oli koristeena paperitähtivalot. Ne sopivat hyvin joulukattaukseen. Tänä vuonna keittiön ikkunoihin on tulossa uudet valot, joten pöydälle tulee kynttilöitä. 

Ikkunoihin tulee kynttilävalot. Asumme keskeisellä paikalla, niin on kiva, kun ikkunoissa on kynttilät viimeistään itsenäisyyspäivänä ohikulkijoiden iloksi.

Mikäli kaakeliuunissa ei ole valkeaa, sinne voi laittaa kynttilän palamaan. Meidän pienin tonttumme jäi usein ihastelemaan tulipesässä palavaa kynttilää.


6 kommenttia:

 1. Wau mitkä värivalot! :) Paperitähtivalot näyttävät myös hyvältä pöydällä. Pienet jouluvalot tuikkimassa kattauksen keskellä ovat tosiaan oiva katseenvangitsija.
  Ja suloinen pieni tonttu siellä myös tunnelmoimassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värivaloissa on kyllä oma, pirtsakka tunnelmansa :) Papertähtivalot toimivat kätevästi pattereilla. Meidän pikkutonttu on tänä vuonna jo eskarilainen. Lapset kasvavat ihan silmissä...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Erilaisilla valoilla saa niin erilaisia tunnelmia. Uusia on tullut tänä vuonna taas hankittua, kun ne ovat niin houkuttelevia..

   Poista
  2. Olen monena jouluna hakenut kovamuovisia kirkkaita tähtiä, joiden sisällä on värillinen pieni lamppu. Johto on myrkynvihreä ja aina liian lyhyt. Viimein äitini löysi sellaiset kirpputorilta. Valot ripustetaan ikkunaan puolikaareen yläkulmasta toiseen. Nämä valot ovat mielestäni "viralliset" 80-luvun ikkunavalot. Maalla niitä oli melkein jokaisen talon ikkunassa. Toinen vaihtoehto oli oranssi paperitähti, jonka sisällä oli oikea hehkulamppu, joka tietenkin kuumeni aina liikaa...

   Poista
  3. Kuulostaa tutulta tuo kuvailusi 80-luvun värivaloista. Minulla on vielä alkuperäisetkin tallessa. Pitääkin postata niistä, kun joulukoristelaatikoista ne löydän :)

   Poista