keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Joululaulukirja

Hankimme Mauri Kunnaksen kirjan Joulupukin soiva laulukirja Otava-kustantamolta. Pähkäilin tämän ja Tammen Soiva joululaulukirja koko perheelle -teoksen välillä, jonka on toimittanut Leena Järvenpää. Päädyin Kunnakseen, koska siinä oli enemmän ja kiinnostavampia kappaleita. Nuorimmainen tätä on jonkin verran käyttänyt, ja lempilaulu on tietenkin Joulupukki ja noitarumpu -elokuvassakin soiva Joulupukin työssä.

Mutta mutta... kirjan toimivuuden kanssa on ollut ongelmia. Ensin luulimme, että kirja on rikki, koska mitään ei kirjasta kuulunut sinetin irrottamisen jälkeen, kun nappeja painelimme. Jostain hoksasin painaa isoa painiketta pitkään, ja sitten kirja meni päälle. Ylipäätään painikkeet toimivat kuitenkin nahkeasti. Äänenvoimakkuuttakaan ei lapsi tahdo saada muutettua. Hankaluutensa vuoksi kirja on jäänyt melko vähäiselle käytölle. Tammen Soiva laulukirja, joka meillä on ollut pitkään, on toiminut aina kuin unelma ja ollut kovassa käytössä, joten oletan, että heidän joululaulukirjansakin olisi toiminut yhtä jouhevasti.

Kävin kirjakaupassa, kun en saanut kirjaa päälle, ja siellä kokeilimme toistakin samanlaista kirjaa. Se meni yhtä vaikeasti päälle, joten kyse ei luultavasti ole siitä, että meille olisi sattunut maanantaipäivän kappale. Jos siis päädytte hankkimaan tämän kirjan, kannattaa varmaan testata kirjan toimivuutta jo kaupassa. Himppasen huono on myös laulujen sävelkorkeus. Hyvää on se, että soittoa on eri säkeistöissä vähän varioitu ja tosiaan laulut ovat hyvin monipuolisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti