keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Sydämellisesti

Joistakin ihmisistä voi sanoa, että he ovat sydämellisiä. On vaikea selittää, mitä sydämellisyys oikeastaan on. Se on aitoutta, avoimuutta, ulospäinsuuntatuneisuutta, mutta toisaalta tällaiset sinänsä positiiviselta kuulostavat ominaisuudet voivatkin kätkeä sisäänsä itsekeskeisyyttä ja haavoittavuutta. Sydämellisyys on kohteliaisuutta ja korrektiutta, mutta päälleliimattuina nämä piirteet ovatkin etäisyyttä ja pidättyväisyyttä.

Ehkä sydämellisyys on aitoutta ilman itsetehostusta, avoimuutta ilman piikikästä kieltä, kiinnostusta ilman juoruilunhalua, uteliaisuutta ilman vallanhalua. Ehkä se on kohteliaisuutta ja korrektiutta mutta sydämen raottamista myös toiselle, jotta tie on kaksisuuntainen. Sydämellinen ihminen on lämmin ja rakastettava. Hänen kanssaan syntyy vaistomainen yhteys.

Joulun aikaan ihmisen valtaa helpommin sydämellisyys ja hyvä tahto. Jotain armosta ja hyvyydestä tarttuu meihin ja saa hymyn syttymään herkemmin kasvoille. Ilo kantautuu tarkemmin korviin ja kauniit sanat nousevat kevyemmin huulille. Sydämemme avautuu antamaan, niin kuin meillekin on annettu.
6 kommenttia:

 1. Totta joka sana! Kaunis kirjoitus.
  Kauniita myös kaikki sydämet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Usein tulee valittua sydämenmuotoisia joulukoristeita :)

   Poista
 2. Kauniita ja ajattelemisen arvoisia sanoja. Lämmintä joulun odotuksen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista adventin aikaa sinullekin :) Lisäsin blogisi blogiluettelooni. Kiitos vierailustasi!

   Poista