sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Joulunajan pakko kuulla -laulut

Minulla on joulunalusaikaan tiettyjä joululauluja, joita on pakko kuunnella. Joko cd-levyltä tulee etsittyä se tietty biisi, joka vain niin sykähdyttää. Tai iltasella, kun lapset jo nukkuvat, pitää pienellä kuunnella niitä tuolta juutuubista monta kertaa.

En tiedä, miksi nämä neljä ihan erityyppistä joululaulua ovat seuloutuneet pakko kuulla -osastoon. Ja neitsyt pikku poijuttansa -kappaleesta olen kertoillut jo aiemminkin. Johanna Kurkelan tulkinta Seimiyöstä vain on ihana. Metrofolkin Hyvää joulua varpunen saa niin hyvälle tuulelle. Mikko Kuustosen ja Irinan Hiljaisin Helsinki vasta kumma joulumielen nostatuskappale onkin, kun en asu Helsingissä päinkään, mutta jokin siinä vetää: "Pysähdytään aamuyöhön. Pysähdyn sen verran, että meitä koskematon ehtii koskettaa."

Ja neitsyt pikku poijuttansa
Seimiyö
Hyvää joulua varpunen
Hiljaisin helsinki

6 kommenttia:

 1. Mua kiehtoo yhä enemmän ikivanhat, perinteiset ja suomeksi lauletut joululaulut kuten Arki huolesi kaikki heitä kunnon möreällä oopperaäänellä :D
  Toinen mikä zykähdyttää on moniääninen cappella.
  Ei joulua ilman musiikkia ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän kovasti a cappella -yhtyeistä, kuten Rajaton ja Club for five. Osaisiko joku suositella a cappellaa ulkomailta?

   Poista
 2. Anuna ei ole varsinaisesti cappellaa mutta sillä joitain tosi kivoja joulujuttuja :) Tubesta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntelin vähän tätä Youtubesta. Kaunista, kelttiläistä, rauhoittavaa... Kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Sinun ansiostasi löysin viime vuonna kappaleen Hiljaisin Helsinki, se on todella kaunis! Minä palaan joka joulu Rajattoman joululevyn pariin. Tänä vuonna menen äidin kanssa Samuli Edelmanin joulukonserttiin, en tiedä mitä odottaa mutta hyvä niin. Ehkä tänään illalla kaivankin esiin pari levyä ja kuuntelen sohvalla viltin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajaton on kyllä suosikki, ja tänä syksynä myös Club for five on soinut levylautasella. Meillä on Rajattoman joulukonserttiin liput! Mahtavaa! Heidän konserttinsa tuo niin joulumieltä. Samuli Edelmannin joululevyllä on hienoja sovituksia. Livenä en ole häntä nähnyt, mutta varmasti hyvä :)

   Poista