maanantai 23. marraskuuta 2015

The Starlight Blogger Award eli vastauksia kiperiin kysymyksiin

Sain Millalta valloittavasta Kun taivaalta sataa valkoisia hiutaleita -blogista haasteen / tunnustuksen, jossa tulee vastata kolmeen kysymykseen. Kysymyksiä, tai siis vastauksia, piti tovi miettiä.

Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Olen kiitollinen siitä, että kaikki kolme poikaani ovat omia persoonallisuuksiaan ja että heillä kaikilla tuntuu olevan terve itsetunto. Nuoremmat pojat ovat jo reippaita koululaisia, jotka haluavat tehdä yhä enemmän asioita itse. Esikoinen taas onnistui ylioppilaskirjoituksissa hyvin, ja jatkoa seuraa parin kuukauden päästä.

Näinä aikoina saa olla kiitollinen myös siitä, että molemmilla vanhemmilla on työtä. Arjessa apureina toimivat myös isovanhemmat, jotka kuskaavat tarvittaessa lapsia ja tuovat toisinaan meille herkullisia ruokasatseja. Olen kiitollinen myös vanhasta, kauniista talostamme, jolla on hyvä luonne. Tämä tuntuu Kodilta.

Itsestään selvästi läheisten ja oma terveys on kiitollisuuslistan kärjessä. Luin vasta Audrey Mageen romaanin Sopimus, ja sen lukemisen jälkeen vahvistui myös kiitollisuus siitä, että elämme maassa, jossa on rauha.

Pienemmistä asioista olen kiitollinen vasta sataneesta lumesta, jouluisista tunnelmista, kahvikoneemme ihanasta espressosta (joka aamu vaikka kone on ollut meillä jo vuosia) sekä iloisista kohtaamisista niin kasvotusten kuin täällä eetterissä.

Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?

Valintoja on vaikea toivoa tehneensä toisin, koska pienikin muutos menneessä olisi ehkä johtanut erilaiseen lopputulemaan monessakin asiassa. Jokainen tekee valistuneimman arvauksen ratkaisuissaan senhetkisten olosuhteiden vallitessa, joten jälkikäteen jossittelu on turhaa.

Asia, jonka tahtoisin nykyisyydessä muuttaa, jos pystyisin, on yöuneni. Valvomista on nyt kestänyt kymmenisen vuotta, ja tuntuu, että nukunkohan koskaan enää yötä läpeensä. Kaikki konstit on kokeiltu, mutta ei auta.

Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Elämän tarkoitus on virran viedessä pysyä pinnalla ja ainakin ajoittain nauttia matkasta, mielellään hyvässä seurassa.

Juuri kuopus esitteli keksimiään riffejä kitaralla, keskimmäinen iloitsi sählymokeksi pääsystä koulun turnaukseen, esikoinen toi pari päivää sitten ensimmäistä kertaa tytön meille kahville ja mies teki herkullista tuorejuusto-oliivilohta ja salaattia, niin onhan ne aika ihania. Ja se, siis rakkaus....

Haastan mukaan seuraavat kuusi blogia:

Lumihiutaleita portailla

Sinistä jouluksi

Joulun odotusta ja tunnelmointia

Joulun taika

Jouluisia hetkiä

Joulu Mimmin luona


Lopuksi vielä hieman haasteen taustoista ja sen säännöt:

The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.
Here are the rules for the Starlight Blogger Award:
1. Thank the giver and link their Blog to your post.
2. Answer the 3 questions given to you.
3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you.
4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.


4 kommenttia:

 1. Aivan ihania ihania vastauksia <3 Sydämeni melkein pakahtui lapsistasi kertoessasi...Kaikista suurin on rakkaus <3

  On toden totta ihanaa lukea näitä vastauksia, tuntuu kuin tässä blogimaailmassakin voi oppia tuntemaan toisia aina vain paremmin. Kiitos, että vastasit haasteeseen!

  p.s. aivan suloinen Lassi Nummen runo edellisessä postauksessasi...

  VastaaPoista
 2. Kiitos <3 Kiitos itsellesi haasteesta! Todellakin ihanaa, kun blogin välitykselläkin voi tutustua uusiin ihmisiin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! :) Vastasinkin jo kysymyksiin, ja laitoin haasteen eteenpäin. Oli todellakin kiperiä kysymyksiä, mutta oli ihan kiva postia vähän syvällisempiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että ehdit vastata näin pian! Käynpä lukemassa vastauksesi heti :)

   Poista